Το όνομα της Zafira Ghafari έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο το 2019 όταν η ίδια κατάφερε να εκλεχθεί μία από τις πρώτες γυναίκες δημάρχους στην ιστορία του Αφγανιστάν. Φυσικά, οι πολιτικές της θέσεις πριν και μετά από την εκλογή της ήταν και παραμένουν φεμινιστικές και υπερασπίζουν τα δικαιώματα των γυναικών με κάθε κόστος. Την ιστορία αυτή του θάρρους που έδειξε η Ghafari ανέλαβε να μεταφέρει το Netflix στην οθόνη.

Η Zafira Ghafari έγινε σύμβολο για τις γυναίκες του Αφγανιστάν

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο εκτυλίσσεται μέσα σε δύο χρόνια. Πρόκειται για τα χρόνια που οι Ταλιμπάν ανέτρεψαν το πολιτικό καθεστώς της χώρας και πήραν την εξουσία στα χέρια τους. Στην αρχή η Ghafari επέλεξε να μείνει και να πολεμήσει στο πλευρό των γυναικών της χώρας της. Η πολιτική της θέση άλλωστε δεν της επέτρεπε εκείνη την περίοδο να εγκαταλείψει την χώρα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είδε πολλές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ανατολή και Δύση και βρέθηκε και η ίδια πολλές φορές μέσα σε αυτές προσπαθώντας να αποκλιμακώσει τις καταστάσεις.

Ωστόσο, όταν το 2020 οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον πατέρα της, τότε συνειδητοποίησε τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή της. Έτσι, μαζί με την οικογένειά της, εγκατέλειψε το Αφγανιστάν και πήγε στη Γερμανία. Η ίδια συνέχισε να μιλά δημόσια γνωρίζοντας ότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο και πως οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να την θεωρούν απειλή για τη χώρα. Αυτό όμως δεν την απέτρεψε από το να συνεχίσει να στηρίζει τις ιδέες και τα πιστεύω της.

Στο In Her Hands παρακολουθούμε πολλά πραγματικά επεισόδια από την Καμπούλ

Με τους Ταλιμπάν να πραγματοποιούν μαζικές εκτελέσεις σε δημόσιους χώρους και να απειλούν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, η Ghafari βίωσε μία τρομερή πραγματικότητα. Πολλοί τότε την κατηγόρησαν για την αναχώρησή της από τη χώρα. Εκείνη όμως υποστήριξε ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει τον λαό της, όχι εάν πέσει μαζί του. Όπως και να’χει, το ντοκιμαντέρ αυτό είναι ένα συγκλονιστικό πορτρέτο μίας γυναίκας που δεν επαναπαύθηκε ποτέ στις νίκες της και τα κατορθώματά της.