Η προσθήκη νησίδας είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που μπορείς να κάνεις εάν θέλεις να αλλάξεις τη διαρρύθμιση της κουζίνας σου.

Ειδικά εάν η κουζίνα σου είναι τόσο ευρύχωρη ώστε να χωράει μια νησίδα, θα λειτουργεί ως επιπλέον αποθηκευτικός χώρος και θα προσθέτει επιπλέον στιλ. Στη νησίδα μπορείς να βάλεις το νεροχύτη, τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας ή συσκευές για να ελευθερώσεις χώρο από τον πάγκο. Σε περίπτωση που σε προβληματίζει το στιλ της νησίδας που θα επιλέξεις, εδώ θα δεις τις πέντε καλύτερες και πιο πρακτικές ιδέες.

Ο παραδοσιακός τρόπος

Εάν σου λείπει το στιλ που θυμάσαι πως επικρατούσε στα περισσότερα σπίτια του χωριού σου, ήρθε η ώρα να το επαναφέρεις στη δική σου κουζίνα. Αυτός ο πάγκος θα σου δώσει σίγουρα τη ρουστίκ πινελιά που αναζητάς.

Η νησίδα της μαγειρικής

Πολλοί επιλέγουν να τοποθετήσουν τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας ή ακόμα και τον νεροχύτη στη μέση του χώρου, σε μια νησίδα. Αυτό είναι μια καλή λύση εάν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για να τοποθετηθούν στους πάγκους που βρίσκονται στους τοίχους. Ή εάν θέλεις η κουζίνα σου να θυμίζει εστιατόριο!

Δώσε χρώμα στην κουζίνα σου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AUREA STONE (@aureastone)

Το να δώσεις χρώμα στην κουζίνα σου μπορεί να γίνει είτε τοποθετώντας τώρα μια νέα νησίδα είτε βάφοντας την ήδη υπάρχουσα. Εάν έχεις μια total white κουζίνα, και θες να προσθέσεις μια πιο παιχνιδιάρικη πινελιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη νησίδα το μπλε ή το κόκκινο.

Ο αποθηκευτικός χώρος

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Made With Oak (@madewithoak)

Η κουζίνα είναι αυτός ο χώρος του σπιτιού που όσο ευρύχωρος και εάν είναι πάντα χρειάζεται επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Εάν ταυτίζεσαι με αυτό τότε φρόντισε να επενδύσεις σε μια νησίδα που να έχει ράφια, μικρά ντουλάπια και οτιδήποτε την κάνει ακόμα πιο χρηστική.

Η νησίδα-μπαρ

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Interior art (@interspire_me)

Στις περισσότερες νησίδες υπάρχει ο χώρος για να κάτσεις, εάν χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι πως εάν δεν έχεις αγοράσει εξαρχής μια νησίδα που να έχει αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή να χωράνε καρέκλες και σκαμπό, θα καταλήξεις να μην βολεύεσαι κάθε φορά που επιχειρείς να κάτσεις εκεί!

featured photo: @modpixphotography