Αυτό που ζητάμε οι περισσότεροι από τον χώρο της κουζίνας μας είναι να είναι άνετος και λειτουργικός. Για αυτό και εάν χρειαστεί να μετακομίσουμε σε ένα νέο σπίτι, όταν μπαίνουμε στην κουζίνα κοιτάμε το μέγεθός της και ελέγχουμε την χωρητικότητα των ντουλαπιών. Στην περίπτωση που το νέο αυτό σπίτι έχει μια ολόλευκη κουζίνα, νιώθουμε τυχεροί. Μια λευκή κουζίνα, όπως και οποιοσδήποτε χώρος θεωρείται ως ένας λευκός καμβάς που με κάποιες μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις από την πλευρά μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο.

Εδώ θα δεις τα τέσσερα tips να δώσεις στην κουζίνα σου έναν νέο χαρακτήρα, χωρίς κόπο.

Πρόσθεσε ένα χαλί

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AKB Design (@akbdesign)

Οι περισσότεροι φοβούνται να τοποθετήσουν χαλί στον χώρο της κουζίνας γιατί θεωρούν πως θα λερώνεται πολύ εύκολα. Αλλά το να προσθέσεις χαλί στην κουζίνα σου ίσως να είναι ένας από τους εύκολους τρόπους να προσθέσεις χρώμα στον χώρο σου. Υπάρχουν άλλωστε τόσες επιλογές σε χρώματα αλλά και υφάσματα που σίγουρα θα βρεις αυτό που θα ταιριάζει στην αισθητική σου αλλά θα είναι και πρακτικό ως προς την καθαριότητά του.

Μπορείς να τοποθετήσεις χαλί σε όλο τον χώρο της κουζίνας ή σε μεμονωμένα σημεία, όπως μπροστά από τον νεροχύτη ή μόνο κάτω από το τραπέζι σου.

Λεπτομέρειες από ξύλο

Εάν θέλεις να αλλάξεις κάτι στην κουζίνα σου αλλά θέλεις να παραμείνει τελείως λευκή, μπορείς απλά να εντάξεις σε αυτήν κάποιες ξύλινες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα μπορείς να τοποθετήσεις ξύλινα ράφια. Έτσι θα δώσεις μια πιο ρουστίκ πινελιά στην κουζίνα σου αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνει διαχρονική.

Παίξε με τα χρώματα των ηλεκτρικών συσκευών

Οι ηλεκτρικές συσκευές, συγκεκριμένα αυτές που είναι πάντα σε περίοπτη θέση στον πάγκο της κουζίνας σου όπως η τοστιέρα ή η καφετέρια, εξυπηρετούν και άλλο σκοπό εκτός από τον καθαρά πρακτικό. Είναι εκεί για να ομορφαίνουν τον χώρο και να σου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε πρωί που τις αντικρύζεις. Οπότε γιατί να αρκεστείς σε ένα βαρετό μαύρο ή γκρι χρώμα; Διάλεξε τις συσκευές σου με περισσότερη φαντασία και θα δεις πως θα αλλάξει αυτόματα το στιλ όλου του χώρου.

Άλλαξε το backsplash

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hunker (@hunkerhome)

Είπαμε πως μια ολόλευκη κουζίνα είναι ο καμβάς σου για να δημιουργήσεις και να την κάνεις πιο ιδιαίτερη. Εάν θέλεις να κάνεις μια μεγαλύτερη αλλαγή στη διακόσμησή της, μπορείς να αλλάξεις τα πλακάκια της πλάτης της κουζίνας σου (backsplash).  Διαλέγοντας ένα μοτίβο της αισθητικής σου μπορείς να κάνεις την κουζίνα σου να μοιάζει σαν να ανακαινίστηκε μόλις. Εάν δεν είσαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μια λύση είναι να προμηθευτείς αυτοκόλλητα για πλακάκια, χωρίς να υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα.

featured photo: @nlimmesand