Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις πιο βαριές κρέμες που μας συντρόφευσαν όλο τον Χειμώνα. Είναι, πλέον, καιρός για πιο ελαφριά προϊόντα που κλειδώνουν και διατηρούν την ενυδάτωση χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα. Στην αναζήτηση σου για τα καλύτερα προϊόντα, είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα συστατικά.

Πέρα από τα ευρέως γνωστά, το συστατικό-κλειδί αυτή την Άνοιξη με βάση τους ειδικούς είναι η προβιταμίνη Β5

Παρόλο που το όνομα μπορεί να ακούγεται κάπως εξεζητημένο, η Β5 είναι ένα αρκετά συνηθισμένο συστατικό. Βρίσκεται σε πληθώρα προϊόντων και σε ποικιλία τροφίμων καθώς είναι μια από τους 8 τύπους βιταμίνης Β που χρειαζόμαστε καθημερινά. Έτσι, πιθανότατα να μην έχεις ανεπάρκεια σε αυτήν. Όταν όμως εφαρμοστεί τοπικά, θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, επιταχύνοντας την επούλωση ερεθισμών. Επίσης ενισχύει την ικανότητα του δέρματος να διατηρεί την υγρασία.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της, όμως, είναι ότι μπορεί παράλληλα να αυξήσει την ενυδάτωση και την υγρασία της επιδερμίδας. Για αυτό και είναι το μαγικό συστατικό για το ανοιξιάτικο beauty routine σου! Αυξάνοντας την υγρασία της επιδερμίδας, δημιουργεί μια πιο γεμάτη, φρέσκια και αφράτη εμφάνιση. Αυξάνοντας παράλληλα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενισχύει το δερματικό φράγμα λιπιδίων και προστατεύει από την απώλεια υγρασίας. Συνήθως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις ένα serum και μια ενυδατική για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Εδώ λοιπόν μπαίνει η προβιταμίνη Β5 στη ρουτίνα σου, κάνοντας 2 σε 1!

Πέρα από το διπλό όφελος που προσφέρει έχει και αντιφλεγμονώδη δράση

Έτσι, βοηθάει στην επούλωση πληγών, ερεθισμών, και εγκαυμάτων από τον ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα με μειωμένη ερυθρότητα και ερεθισμούς. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είναι πλήρως ασφαλής η χρήση της ακόμα και σε ευαίσθητες επιδερμίδες!

Διαβάζοντας τα παραπάνω, λογικά θα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να την εντάξεις στη ρουτίνα σου

Όπως προαναφέραμε, βρίσκεται σε πληθώρα προϊόντων από cleansers μέχρι κρέμες. Η καλύτερη επιλογή με βάση τους ειδικούς όμως, είναι να επιλέξεις ένα serum ή κρέμα που να την περιέχει. Εάν προτιμήσεις το serum, φρόντισε να ακολουθήσει μία ελαφριά ενυδατική για να κλειδώσει όλα τα οφέλη της Β5 στο δέρμα σου. Αν την προτιμήσεις στη μορφή ενυδατικής, θυμήσου να ψεκάσεις το δέρμα σου με ένα hydrating mist πριν την εφαρμογή για καλύτερα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός με άλλα ενυδατικά προϊόντα και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο συστατικό λειτουργεί καλύτερα όταν έχει υποστηρικτικό ρόλο στη ρουτίνα σου. Επίσης, παρόλο που μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα, δεν είναι το βασικό συστατικό για την αντιμετώπιση υπερχρωματισμών. Εάν αυτή είναι μια έγνοια σου, δοκίμασε να την συνδυάσεις με ένα προϊόν απολέπισης, ένα προϊόν με αντιοξειδωτική δράση και, φυσικά, αντηλιακό. Με αυτό τον απλό συνδυασμό θα αποκτήσεις αυτή την πολυπόθητη -και τόσο ανοιξιάτικη- λάμψη στην επιδερμίδα σου!

featured photo: kindredblack.com