Λένε ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά αυτό δεν ισχύει για την κουζίνα ενός σπιτιού. Μια κουζίνα μπορείς να την κρίνεις από τη διακόσμησή της, την καθαριότητα, και τα ντουλάπια της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν θέλουμε να αγοράσουμε ή πιο συχνά να νοικιάσουμε ένα σπίτι, η κουζίνα είναι ο πρώτος χώρος που κοιτάμε. Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο περνάμε σε αυτήν, είναι σημαντικό να μας εμπνέει, να θέλουμε να ταιριάζει στην αισθητική μας και να είναι ευρύχωρη όσον αφορά τους αποθηκευτικούς χώρους.

Εσύ έχεις σκεφτεί πως θα ήθελες να φτιάξεις τη δική σου κουζίνα εάν σου δινόταν η ευκαιρία να ανακαινίσεις την ήδη υπάρχουσα; Μπορείς να πάρεις έμπνευση από τις παρακάτω ιδέες και να ονειρευτείς ελεύθερα!

Φωτεινό λευκό

Το λευκό χρώμα είναι πάντα στις επικρατέστερες επιλογές μας τόσο για κουζίνα αλλά όσο και για οποιονδήποτε χώρο θέλουμε να κάνουμε να δείχνει μεγαλύτερος. Είναι μια πολύ κλασική και ασφαλής επιλογή παρόλα αυτά υπάρχει ένας λόγος που κάποιοι ίσως προβληματίζονται με αυτό το χρώμα. Ό,τι και να κάνεις, όσο και να προσπαθείς, δείχνει δύσκολα πεντακάθαρη. Πάντα υπάρχει κάτι που να χαλάει το total white στιλ! Όπως θα δεις και στις περισσότερες ιδέες για την ανακαίνιση της κουζίνας σου, το να υπάρχει ένας πάγκος/νησίδα στη μέση είναι απαραίτητο, εάν το επιτρέπει ο χώρος σου.

Η σκοτεινή πλευρά της κουζίνας

Το μαύρο είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα. Σπάνια το επιλέγει κάποιος για τη διακόσμηση του σπιτιού του, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει αρκετά στις τάσεις. Εάν το επιλέξεις για την κουζίνα σου θα πρέπει να προσέξεις να μην το παρακάνεις. Δηλαδή εάν θέλεις να βάψεις κάποιον τοίχο να είναι μόνο ο ένας, ή να αρκεστείς σε μαύρες ηλεκτρικές συσκευές. Μια καλή ιδέα εάν αποφασίσεις να βάψεις έναν τοίχο μαύρο είναι να το κάνεις με χρώμα μαυροπίνακα!

Ροζ-Χρυσό

Η πιο σικ αλλαγή που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα σου είναι να προσθέσεις ροζ και χρυσές πινελιές. Αυτές μπορεί να είναι μικρές όπως τα πόμολα των ντουλαπιών είτε πιο μεγάλες όπως τα σκαμπό του πάγκου.

Εφέ Μαρμάρου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Covet House (@covethouse_)

Εάν έχεις βαρεθεί τους απλούς και μονόχρωμους πάγκους τότε αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος να αλλάξεις την αισθητική της κουζίνας σου αλλά χωρίς να φαίνεται ξεπερασμένη. Ταυτόχρονα με αυτό το pattern δεν θα έχεις και το πρόβλημα του ολόλευκου πάγκου, δηλαδή να τον καθαρίζεις κάθε δέκα λεπτά!

Κλασική

Εάν είσαι και εσύ λάτρης του πιο παραδοσιακού στιλ τότε μπορείς να επιλέξεις την κλασική εκδοχή.  Ξύλινη επένδυση σε όλα τα ντουλάπια καθώς επίσης και στις εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές. Άλλωστε μην ξεχνάς πως το κλασικό είναι πάντα -ή σχεδόν πάντα- διαχρονικό!

featured photo: @KyleT33