Το bikini body season έχει ξεκινήσει δυναμικά και αν δυσκολεύεσαι να μπεις σε αυτή τη διαδικασία ή μάλλον σου σπάει τα νεύρα, ήρθε η ώρα να κάνεις την επανάστασή σου, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεις το σώμα σου και την υγεία σου. Το πρόβλημα με τη δίαιτα και τη διατροφή είναι το όλα ή τίποτα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει κανείς το μέτρο και οι περισσότεροι από εμάς εναλλάσσουν τις περιόδους απόλυτης προσοχής με τις περιόδους ξεσαλώματος. Δεν ταιριάζει σε όλους η “κουλτούρα” της δίαιτας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως ο επαναστάτης είναι και ευχαριστημένος με το σώμα του. Η χρυσή τομή είναι η επανάσταση χωρίς αυτοκαταστροφή:

• Κάνε μία αποτοξίνωση από τα social media που σε κάνουν να σκέφτεσαι περίεργα για το σώμα σου και επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση σου. • Βρες μια φυσική δραστηριότητα που να σε ικανοποιεί, όχι για να φτιάξεις σώμα αλλά για να εκτονώνεσαι και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Βρες κάτι το οποίο θα σου ταιριάζει ιδιοσυγκρασιακά και θα μπορέσεις να πηγαίνεις με χαρά και συνέπεια. • Στόχευσε σε μία συνειδητή διατροφή. Άκου το σώμα σου και την πείνα σου, χωρίς όμως να μπεις σε μια υστερική διαδικασία. Ακόμα κι αν κατακτήσεις την δυνατότητα να τρως οπότε πεινάς, άφησε το περιθώριο στον εαυτό σου να τρώει χωρίς να πεινάει ή να συνεχίσει να τρώει για γευστική απόλαυση, ακόμα και όταν θα έχεις χορτάσει. Η υπερβολή σε οποιοδήποτε διατροφικό μοντέλο επιλέξεις είναι αυτή που θα σου θυμίζει τη διαδικασία της δίαιτας. • Αναλογίσου τον χρόνο που έχεις διαθέσει στη ζωή σου για να σκέφτεσαι τι θα φας, αν πρέπει να φας αυτό που λιγουρεύεσαι και ούτω καθεξής και φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα με τα οποία θα μπορούσες να ασχολείσαι -αντί αυτού- εκείνες τις στιγμές (για παράδειγμα μπες στο Pinterest και βρες ένα χόμπι, πάρε ιδέες για να μεταμορφώσεις την ντουλάπα σου κτλ.). • Προσπάθησε να καταγράψεις τις τροφές που θεωρείς απαγορευμένες και μια φορά την εβδομάδα ένταξέ τις στο διαιτολόγιό σου χωρίς φόβο και χωρίς τύψεις.

Κάνε την επανάστασή σου με αγάπη προς τον εαυτό σου και το σώμα σου και να θυμάσαι πως το bikini body είναι απλά ένα σώμα με bikini!

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim

featured image: hercampus.com