Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές beauty editors του εξωτερικού εκθειάζουν τον τελευταίο καιρό το dry brushing για το σώμα. Το «στεγνό βούρτσισμα» της επιδερμίδας, όπως ονομάζεται διαφορετικά, δεν είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα μας. Ωστόσο πολλές από μας θα το δοκιμάσουν και σκεφτήκαμε να σου δώσουμε λίγα στοιχεία παραπάνω για αυτό το είδος καθαρισμού σώματος.

Γιατί αξίζει;

Το dry brushing είναι η τεχνική που βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Επίσης βοηθά σε μεγάλο βαθμό την μικροκυκλοφορία. Ουσιαστικά είναι η διαδικασία που βοηθά να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών και έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιές και απαλό δέρμα.

free people blog

Πώς να το κάνεις;

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια βούρτσα που θα βρεις σε όλα τα καταστήματα με προϊόντα περιποίησης. Ξεκίνα με απαλές κυκλικές κινήσεις από τα πόδια και προς τα πάνω. Εστίασε κυρίως στα σημεία που η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη και δώσε βάση σε γλουτούς, γόνατα και στήθος. Επίσης ένα σημαντικό σημείο είναι και η περιοχή πίσω από τα γόνατα. Εκεί ακριβώς -επειδή υπάρχουν λεμφαδένες- πρέπει να επιμείνεις, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την μικροκυκλοφορία.

Πότε να κάνεις;

Η κατάλληλη ώρα της ημέρας είναι το πρωί, για 8 με 10 λεπτά. Είναι η καλύτερη στιγμή αφού ο οργανισμός ενεργοποιείται και λειτουργεί πιο δυναμικά. Φρόντισε να μη βρέξεις τη βούρτσα και απόφυγε το scrub, ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά τη διαδικασία του dry brushing μπορείς να επιβραβεύσεις το δέρμα σου με ένα ντους και ένα ξηρό λαδάκι.

Να θυμάσαι πως δεν πρέπει να υπερβάλλεις με το βούρτσισμα. Εστίασε σε απαλές κινήσεις και φρόντισε να φέρεσαι στο δέρμα σου με αγάπη!

Διάβασε επίσης: Τι χρειάζεσαι για τη φροντίδα του σώματος και των μαλλιών
featured image: Dherbs