Ίσως το έχεις σκεφτεί κι εσύ για γνωστούς σου, όσο και για τον ίδιο τον εαυτό σου. Να πιστεύεις δηλαδή πως «πρέπει» να είσαι σε κάποια σχέση για να φτάσεις τα επίπεδα της ευτυχίας για τα οποία όλοι μιλάνε.

Big news: Υπάρχουν άτομα που αποζητούν μία σχέση και εκείνα που δεν τους ενδιαφέρει. Το ίδιο ισχύει και για το single status. Άλλωστε, σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν κανόνες.

Υπάρχει η τάση να συνδέεται η ευτυχία, η χαρά και η επιτυχία στη ζωή από το αν βρίσκεσαι σε σχέση ή όχι. Από την κινηματογραφική κουλτούρα του αναμενόμενου happy end μέχρι τις απλές, καθημερινές -ενίοτε άβολες- συζητήσεις που θα πετύχεις καθώς απολαμβάνεις τον πρωινό καφέ σου.

Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιοι συγγενείς που πιστεύουν πως δεν είσαι πραγματικά χαρούμενος και δεν έχεις ανακαλύψει το νόημα της ζωής αν δεν έχεις βρει κάποιον να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου.

Η άποψη αυτή πάντα θα υπάρχει. Δεν είναι απόλυτα λανθασμένη όμως, καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και αποζητά τη συντροφικότητα. Ωστόσο, η έλλειψη της τελευταίας στα προσωπικά σου, δεν είναι και τόσο τραγική.

Έρευνες δείχνουν πως το να είσαι σε σχέση δεν συνεπάγεται αυτόματα την ευτυχία. Υπάρχουν πολλοί τομείς οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα σου, στην ψυχολογία σου και γενικότερα στο mindset σου. Η οικογένεια, οι φίλοι, η δουλειά, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα σου είναι πολύ πιο σημαντικά από το αν είσαι single ή  όχι.

Με λίγα λόγια, το relationship status  σου δεν είναι η χρυσή συνταγή της επιτυχίας.

Από την άλλη, εσύ μπορεί πράγματι, να είσαι χαρούμενος μέσα σε μία σχέση. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι γύρω σου είναι δυστυχισμένοι, άτυχοι ή desperate. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα από το να περνάς και μόνη σου χρόνο είναι πολύ πιο δύσκολο.

Αν βρεις ποια είσαι εσύ, τότε θα είσαι χαρούμενη τόσο in όσο και out of relationship.

featured photo: Unsplash / Priscilla Du Preez