Κι ενώ το προηγούμενο διάστημα μάς απασχόλησε πολύ το «hot girl summer», αυτή τη στιγμή ο μεγάλος ντόρος γίνεται για το «hot girl walk», την πιο πρόσφατη τάση γυμναστικής του διαδικτύου που μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος εστίασης τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Το hot girl walk είναι απλώς η πιο πρόσφατη τάση περπατήματος που κατακλύζει τα social media. Και ενώ αυτή η τάση της φυσικής κατάστασης υπόσχεται να σε κρατήσει σε φόρμα, δεν είναι απαραίτητα αυτό που μπορεί να νομίζεις. Σε αντίθεση με κάποιες προηγούμενες τάσεις της φυσικής κατάστασης, το hot girl walk δεν αφορά μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα.

Τι είναι το hot girl walk και πώς μπορείς να το κάνεις;

Το hot girl walk επινοήθηκε από τη χρήστη του TikTok, Mia (@exactlyliketheothergirls) το 2021. Όπως εξήγησε σε ένα βίντεο, το hot girl walk στην πιο αγνή του μορφή είναι ένας καθημερινός μεγάλος περίπατος με παρέα ένα εμπνευσμένο podcast ή μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής – Η Mia μοιράστηκε ακόμη και τη δική της στο Spotify. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

@exactlyliketheothergirls #greenscreen literally my best glow up advice in 45s follow if you wanna hear my whole journey #advice ♬ original sound – Mia

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το hot girl walk αφορά την απώλεια βάρους, αλλά δεν όχι», είπε. «Οι μεγαλύτερες μεταμορφώσεις είναι αυτές που ξεκινούν εσωτερικά».

Η Μία εξηγεί ότι το hot girl walk συνίσταται στη σκέψη τριών συγκεκριμένων πραγμάτων:

1. Όλα εκείνα για τα οποία είσαι ευγνώμων

2. Οι στόχοι σου

3. Πόσο hot είσαι

Η γενική ιδέα είναι να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου σε πρότυπα θετικής σκέψης. Θα πρέπει να αποφύγεις να προσηλώνεσαι σε λίστες υποχρεώσεων ή ανησυχίες ή προβλήματα σχέσεων. Αντίθετα, σκέψου θετικά πράγματα στη ζωή σου – και, φυσικά, δεν θα ήταν hot girl walk αν δεν σκεφτόσουν επίσης πόσο hot είσαι.

Ποια είναι τα οφέλη από το hot girl walk;

Τα φυσικά οφέλη του περπατήματος έχουν ήδη αναγνωριστεί ευρέως στην ιατρική κοινότητα. Οι καθημερινές βόλτες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα πάντα, από την καρδιαγγειακή υγεία μέχρι την κινητικότητα. Όπως έδειξε μια μελέτη του 2014, το περπάτημα προσφέρει παρόμοια φυσικά οφέλη με το τρέξιμο όσον αφορά τη μείωση της υπέρτασης. Μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε ακόμη ότι το «γρήγορο» περπάτημα θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της βιολογικής διαδικασίας γήρανσης.

Αλλά η τάση του hot girl walk ξεπερνά τη φυσική πλευρά των πραγμάτων. Αφορά επίσης τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της αυτοεκτίμησης μέσω της επίγνωσης και της θετικής σκέψης – και, φυσικά, ένα διάλειμμα μιας ώρας από τις οθόνες.

Γιατί λειτουργεί η θετική σκέψη – και πώς το hot girl walk κινδυνεύει να είναι λάθος;

Με μια ματιά, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το hot girl walk απευθύνεται σε πολλές νεαρές γυναίκες. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ψυχική υγεία, συνολικά, επιδεινώνεται για τους νέους τα τελευταία χρόνια. Και, το 2019, ένα εκπληκτικό 50% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών ισχυρίστηκαν ότι ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους.

Για πολλούς ανθρώπους με άγχος ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα τοξικά μοτίβα σκέψης μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Ενθαρρύνοντας τον εαυτό σου να σκέφτεται με πιο θετικά μοτίβα, μπορεί να είσαι σε θέση να αρχίσεις να επανασυνδέεις το μυαλό σου για να σκέφτεται τη ζωή και το σώμα πιο «ευγενικά».

Το να σκέφτεσαι όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία είσαι ικαν@ και τι έχεις καταφέρει και τι ελπίζεις να πετύχεις μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τονώσεις τον εαυτό σου και τη διάθεσή σου. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία της θετικής σκέψης του hot girl walk που μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά όπως ισχυρίζονται ορισμένοι influencers.

Αν πιέζεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πράγματα καθημερινά, τότε θα γίνει περισσότερο αγγαρεία και κάτι που δεν θέλεις απαραίτητα να κάνεις. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου, κάτι που έρχεται σε άμεση αντίφαση με αυτό που εξαρχής θέλεις να προσπαθήσεις.

Όπως και άλλες υπερβολικά συνταγογραφικές τεχνικές διαλογισμού, είναι εύκολο να νιώθεις ότι «κάνεις λάθος» σε κάποιο hot girl walk, ειδικά όταν παλεύεις να κρατήσεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο στα τρία πράγματα που «επιτρέπεται» να σκεφτείς.

Και μετά υπάρχει η εστίαση στο «hotness».

Ενώ το να νιώθεις αυτοπεποίθηση για το σώμα σου είναι ένα τεράστιο μέρος της ψυχικής υγείας, η αδιάκοπη εστίαση στο να είσαι ένα λεγόμενο «hot girl» μπορεί να κάνει το hot girl walk να αισθάνεται αποκλειστικό για μερικούς ανθρώπους. Πολλά βίντεο παρουσιάζουν γυναίκες που επιδεικνύουν τα ρούχα τους με το «hot girl walk» ή βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους να είναι hot στις βόλτες τους. Έτσι, αυτή η τάση μπορεί να φαίνεται λίγο αντιφατική – ενώ ο στόχος είναι να εστιάσεις λιγότερο στο να φαίνεσαι hot και περισσότερο στο να νιώθεις hot, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δυσκολέψουν τον διαχωρισμό των δύο ιδεών. Επιπλέον, μπορεί να κάνει μερικούς να αισθάνονται ότι το hotness είναι, τελικά, καθαρά για την εμφάνιση.

Πως θα κάνεις σωστά ένα hot girl walk;

· Μάθε τι σημαίνει για εσένα το να είσαι hot. Ίσως έχει να κάνει περισσότερο με το να είσαι δυνατ@, και ευγενικ@ με τον εαυτό σου και λιγότερο με το σώμα σου ή τα ρούχα γυμναστικής σου.

· Γίνε λίγο ευέλικτ@. Θυμήσου ότι τα τέσσερα μίλια, η λίστα αναπαραγωγής και οι κανόνες σκέψης τριών σημείων είναι όλα κατασκευασμένα. Εμπνεύσουν από την τάση και δημιούργησε τη δική σου ρουτίνα που ταιριάζει στο πρόγραμμά σου – είναι πολύ πιο πιθανό να τη διατηρήσεις έτσι.

· Εάν δεν μπορείς να βγεις έξω για μια ωριαία βόλτα, μπορείς να εξασκηθείς στη θετική σκέψη. Πες στον εαυτό σου κάθε μέρα κάτι θετικό, ακόμα κι αν δεν πιστεύεις ότι είναι κάτι σπουδαίο.

Συνολικά, φαίνεται ότι το hot girl walk έχει τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικό για εσένα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αλλά όπως πολλές τάσεις του TikTok, έχει την τάση να προσπαθεί να είναι δύο αντικρουόμενα πράγματα ταυτόχρονα.

Αν και είναι εύκολο να εστιάσεις στην αισθητική του hot girl walk, να θυμάσαι ότι έχει να κάνει πραγματικά με το πώς σε κάνει να νιώθεις.