Όταν η Megan Thee Stallion κυκλοφόρησε το τραγούδι της Hot Girl Summer το 2ο19 σίγουρα δεν φανταζόταν αυτή την εξέλιξη.

Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε, σίγουρα θα έχεις πετύχει πολλές λεζάντες και hashtags στο Instagram και το TikTok με τη συγκεκριμένη φράση. Για να καταλάβεις όμως καλύτερα τι πραγματικά σημαίνει, θα πρέπει να δεις και όλη την ιστορία πίσω από αυτή.

Το Hot Girl Summer κατάφερε να συνδυάσει τον φεμινισμό, την ανεξαρτησία και το body positivity κίνημα σε ένα

Η λογική είναι πολύ απλή. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει το δικαίωμα να επιλέξει πώς θα μοιάζει το καλοκαίρι του. Το σύνθημα αυτό μάς καλεί όλους να απαγκιστρωθούμε από τις κοινωνικές νόρμες που μας θέλουν με λιγότερα κιλά, πιο φανταχτερά μαγιό και ένα ποτό στο χέρι. Ο άνθρωπος που ασπάζεται το Hot Girl Summer μπορεί να χάσει ή να πάρει όσα κιλά θέλει, να φορέσει ό,τι μαγιό του αρέσει περισσότερο και να πιει ή να μην πιει καθόλου αλκοόλ. Το νόημα είναι να κάνουμε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο καλά.

Κάθε καλοκαίρι ξεκινά η ίδια αγωνία, για το αν έχουμε το “τέλειο” summer body και για το πώς θα βγούμε στην παραλία. Η Megan πολύ απλά με αυτή τη φράση μας καλεί όλους και όλες να βγούμε στις παραλίες όπως είμαστε. Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι να πας σε κάποιο κάμπινγκ και να περάσεις τις διακοπές σου ήσυχα, να το κάνεις. Αν πάλι ονειρεύεσαι πάρτι μέχρι το πρωί για όλο το καλοκαίρι, να το κάνεις και αυτό. Κανείς δεν θα πρέπει να απολογηθεί για καμία επιλογή του.

Ο φεμινισμός της φράσης βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι δεν απευθύνεται μόνο στις γυναίκες

Απλώς οι γυναίκες τον έχουμε περισσότερο ανάγκη, όταν μας έχουν “επιβάλλει” τόσες πολλές προσδοκίες. Το Hot Girl Summer, όμως, σημαίνει ελευθερία για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, ηλικίας ή βάρους. Το Hot Girl Summer μάς καλεί να είμαστε απλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Κι αυτό σήμερα δεν θα έπρεπε να είναι τελικά τόσο δύσκολο.