Το 2002, η Britney Spears βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου με ένα ποτήρι Starbucks στο χέρι, κοτσιδάκια στα μαλλιά της και ένα σημαντικό μήνυμα τυπωμένο σε ένα λιτό baby tee: Dump Him. Κι κάπως έτσι γράφτηκε μία ακόμα ιστορία στη μόδα.

Μετά από έναν άτσαλο χωρισμό από τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η απόφαση της ποπ σταρ για μία τόσο αιχμηρή δήλωση έμοιαζε με έργο λογοτεχνικής ιδιοφυΐας. Πριν τις δηλώσεις στα Instagram Stories, ή τα σβιντεο στο TikTok, είχαμε τα baby tees.

Συνήθως κοντό, συχνά εφαρμοστό αλλά άνετο και πάντα με ένα έντονο σλόγκαν. Μία λαϊκή δήλωση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μόδα του Y2K. Σκέψου την Πάρις Χίλτον να φοράει ένα τοπ «Don’t Be Jealous». Ή η Ντρου Μπάριμορ βγαίνει έξω με ένα t-shirt που γράφει «Ο φίλος μου είναι εκτός πόλης».

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 80s 90s 00s (@popcultureheart)

Η σημασία του είναι ότι σε κάνει να σκεφτείς. Σαν μια εξατομικευμένη διαφημιστική πινακίδα, είναι τολμηρό, στο σημείο που προορίζεται να φαίνεται. Το 2004, η Anne Hathaway γνωστοποίησε στον κόσμο ότι ήταν «χορτασμένη» μέσα από ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με το λογότυπο της FedEx.

Guizio
Reformation
Winnie Baby Tee Shirt – Kind
Jen Lettuce Baby Tee