Η Margaret Atwood επιστρέφει το 2019 με το sequel του Τhe Handmaid´s TaleΗ Margaret Atwood επιστρέφει το 2019 με το sequel του Τhe Handmaid´s Tale

Η Margaret Atwood επιστρέφει το 2019 με το sequel του Τhe Handmaid´s Tale

Σε περίπτωση που έχεις διαβάσει το μυθιστόρημα του 1985 της Margaret Atwood, The Handmaid's Tale, ή έχεις δει την τηλεοπτική του μεταφορά και δε σε έχει “συγκλονίσει” αρκετά, έρχεται η συνέχεια με τη ζωή της πρωταγωνίστριας Offred (Elizabeth Moss).

Το νέο βιβλίο έχει τον τίτλο “The Testaments” και το ανακοίνωσε η συγγραφέας μέσω του Twitter. Αποκαλύπτοντας κάποια στοιχεία της υπόθεσης. Έτσι, βρισκόμαστε 15 χρόνια μετά την τελική σκηνή της Offred και η αφήγηση θα πραγματοποιείται από τρεις γυναικείους χαρακτήρες.

Ας μιλήσουμε λίγο για την υπόθεση

Σε ένα παράλληλο 2017, η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει χάσει τη γονιμότητά του. Η δημοκρατική κυβέρνηση έχει αντικατασταθεί από δικτάτορες που έχουν υιοθετήσει χριστιανικές ακραίες “παλιές αξίες”. Οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερα όντα και είναι δέκτες απαράδεκτων συμπεριφορών από τους αφέντες τους. Πιο συγκεκριμένα, οι λίγες γόνιμες γυναίκες που έχουν απομείνει, είναι φυλακισμένες και χρησιμοποιούνται για τεκνοποίηση από τους αρχηγούς της νέας κυβέρνησης. Μια από αυτές τις γυναίκες είναι και η Offred. Ή June Osborne, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, πριν της το αλλάξουν οι δυνάστες της σε Offred. Η οποία από τη μια στιγμή στην άλλη αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη φυσιολογική οικογενειακή της ζωή και να γίνει θύμα σωματικής και σεξουαλικής βίας.

Το νέο βιβλίο “Τhe Testaments” θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τον Σεπτέμβριο του 2019. Όλοι ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει και 4η σεζόν της σειράς, καθώς ήδη έχει πάρει το “πράσινο φως” για τη 3η σεζόν!

Δες ακόμα:
10 πράγματα που δεν ήξερες για το Handmaid’s Tale
3 σειρές που έχουν προταθεί για Emmy και δεν έχεις δει ακόμα
10 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

featured image: Flipboard
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.