Το Handmaid’s Tale σε έχει ενθουσιάσει. Σε έχει φρικάρει. Σε έχει κάνει να κλείσεις τα μάτια ή να σφίξεις τα δόντια ασυναίσθητα πολλές φορές.

Η Margaret Atwood κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην πρώτη σεζόν.

Η συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο και είναι βασισμένη η σειρά εμφανίζεται στον πιλότο σαν μία ”Θεία” που σφαλιαρίζει την Offred.

Η ιστορία δεν είναι ολότελα βγαλμένη από την φαντασία της Atwood.

H συγγραφέας σε συνέντευξη της στη The Guardian το 2012 δήλωσε ότι ο κανόνας της όσο έγραφε το βιβλίο ήταν να συμπεριλάβει πράγματα και συμπεριφορές που ήδη κάποτε στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν διαπράξει οι άνθρωποι.

H Elisabeth Moss δεν φοράει καθόλου make up

Επειδή τα γυρίσματα είχαν αρκετές κοντινές λήψεις σκηνοθέτης και ηθοποιός αποφάσισαν να το κάνουν πολύ πιο ρεαλιστικό και επέλεξαν να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου make up.

Η ιστορία δεν αφορά τυχαία τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αν και η Atwood είναι Καναδή και θα μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα τοποθετώντας την ιστορία της στον Καναδά διάλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή όπως έχει δηλώσει και η ίδια ”αυτό το απολυταρχικό καθεστώς δεν ταιριάζει καθόλου με τον Καναδά, δεν θα το πίστευε κανείς.” Επιπλέον ο Καναδάς στο βάθος της ιστορίας του ήταν πάντα τόπος στον οποίο κατέφευγαν οι κυνηγημένοι και οι μετανάστες.

Το πραγματικό όνομα της Offred δεν παρουσιάζεται στο βιβλίο

Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι σε κάποιο σημείο του βιβλίου αναφέρεται με μπερδεμένο τρόπο το όνομα June κάτι που οι περισσότεροι αναγνώστες μάντεψαν ως το πραγματικό όνομα της πρωταγωνίστριας. Στη συνέχεια το υιοθέτησε και το Hulu και η ίδια η Atwood το αποδέχτηκε.

Η Moira είναι λευκή στο βιβλίο

Στην ιστορία του βιβλίου όλοι οι έγχρωμοι Αμερικάνοι έχουν εκδιωχθεί αλλά η παραγωγή επέλεξε να μην το κάνει έτσι.

Η σεξουαλικός προσανατολισμός της Emily επίσης δεν αναφερόταν στο βιβλίο

Αλλά το βιβλίο γράφτηκε σχεδόν 30 χρόνια πριν. Ο κόσμος έκτοτε έχει αλλάξει και οι ομόφυλες οικογένειες.

Ο Διοικητής και η Serena Joy είναι πολύ νεότεροι από ότι στο βιβλίο

Στο βιβλίο ο Διοικητής και η Serena είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία. Ο παραγωγός Bruce Miller σε συνέντευξη του έχει εξηγήσει ότι προτίμησε μια νεότερη εκδοχή του ρόλου ώστε να βάλει σε απευθείας ανταγωνισμό τη Serena με την Offred.

Οι στολές είναι κόκκινες και γαλάζιες και υπάρχει λόγος

Των υπηρετριών είναι κόκκινες συμβολίζοντας το αίμα του τοκετού και το γαλάζιο, το χρώμα των συζύγων είναι το χρώμα που συμβολίζει την αγνότητα.

Το γραφείο του Διοικητή περιλαμβάνει όλα όσα απαγορεύονται στις γυναίκες

Βιβλία, τέχνη, αλκοόλ.