Τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, σπίτια και γραφεία στολίζονται Χριστουγεννιάτικα.  Ανάμεσα στους γιορτινούς στολισμούς που θα συναντήσεις στο δρόμο ή στο instagram υπάρχουν και αυτοί των καταστημάτων. Και υπάρχει και εκείνος του Harrods.

Το πολυκατάστημα – τουριστική attraction του Knightbridge στο Λονδίνο, ξεχωρίζει κι έχει καθιερωθεί για τις εντυπωσιακές, κονσεπτικές, υψηλής  αισθητικής βιτρίνες του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κυρίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι οποίες παραδοσιακά αποκαλύπτονται στο κοινό από τις αρχές Νοεμβρίου.

Εδώ δεν μιλάμε απλώς για ασημόσκονες και πολύχρωμα λαμπάκια. Μιλάμε για ένα project μηνών το οποίο εμπνέονται, σχεδιάζουν και υλοποιούν ομάδες marketing, creative, fashion και window designers και φυσικά το department of Surprise and Delight, το εξειδικευμένο τμήμα στολισμού του καταστήματος.

Εμείς διαλέξαμε τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των τελευταίων ετών που μας άρεσαν ένα κλικ περισσότερο για να σου στείλουμε λίγη από αυτή τη μαγεία των Χριστουγέννων που πολλοί αγαπάμε (να μισούμε):

‘Fantastica’, 2018

resident magazine

Φέτος οι περαστικοί από το Harrods μπορούν να δουν σε κάθε βιτρίνα του μια διαφορετική ιεροτελεστία των Χριστουγέννων, όπως το άνοιγμα των  δώρων και το γεύμα της βραδιάς, με πρωταγωνιστή το brand Dolce & Gabbana. Αν βρεθείς στο Λονδίνο αυτή την περίοδο , να ξέρεις πως υπάρχουν και in store activities!

‘A Very British Fairytale’, 2016

Τότε που το Harrods συνεργάστηκε με την Burberry και δημιούργησαν τη μαγική ιστορία μιας οικογένειας που με το ιπτάμενο αυτοκίνητό της προσγειώνεται μέσα σε ένα κάστρο! Σύγχρονη αισθητική και διαδραστικότητα.

‘The Land of Make Believe’, 2014

Σκανδιναβικό τοπίο, ασημόλευκα δέντρα, χιονόμπαλες, έλκηθρα. Μια μπαλαρίνα, μεγάλοι αρκούδοι και στρατιωτάκια ντυμένα σε custom designed κοστούμια. Και σε όλες τις βιτρίνες τουλάχιστον ένας κινούμενος μηχανισμός που σε ‘αιχμαλώτιζε’ ακόμη περισσότερο.

‘The Harrods Christmas Express’, 2013

Κάθε βιτρίνα ήταν και ένα ξεχωριστό βαγόνι πολυτελούς τρένου που ταξίδευε σε γιορτινό κλίμα. Λατρέψαμε το styling ιδιαίτερα των γυναικείων ομοιωμάτων!

‘Once Upon A Dream’ with Disney Princesses, 2012

Mulan by Missoni – thebwd.com

Εκείνη τη χρονιά ο στολισμός, εκτός από τη μαγεία των Χριστουγέννων, είχε και τη μαγεία της Disney! Οι πολύπαθες, αλλά πάντοτε, σαγηνευτικές πριγκίπισσες ντυμένες με δημιουργίες από ξεχωριστούς σχεδιαστές, ανάμεσα στους οποίους οι Valentino, Missoni, Christian Louboutin,  εντάχθηκαν στις βιτρίνες μαζί με την παραμυθένια ιστορία τους.

Snow White by Oscar de la Renta – thebwd.com