Με αφορμή την 70η τελετή απονομής βραβείων Emmy 2018, που προβλήθηκε πριν μερικές μέρες, σου παρουσιάζουμε 3 σειρές που έχουν υπάρξει υποψήφιες για βραβείο Emmy και ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο!

Better things

Η Sam Fox (Pamela Adlon) είναι μια χωρισμένη μητέρα τριών παιδιών, η οποία εργάζεται ως ηθοποιός. Η σειρά παρουσιάζει τη ζωή τους και την προσπάθεια της Sam να αντιμετωπίσει τη δύσκολη εφηβεία των δύο από τις τρεις κόρες της. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα και αποτελεί μια πολύ καλή σειρά, αν και δεν έχει “ακουστεί” ιδιαίτερα στην Ελλάδα.Έχουν προβληθεί οι δύο σεζόν και αναμένεται η τρίτη.

Killing Eve

Η Eve Polastri (Sandra Oh – γνωστή από το Grey´s Anatomy) είναι υπάλληλος σε μια εταιρεία security. Η Villanelle (Jodie Comer) είναι μια πληρωμένη δολοφόνος και συνάμα ψυχοπαθής. Η Eve είναι αποφασισμένη να βρει τη Villanelle. Το αποτέλεσμα είναι να αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες μια εμμονική σχέση. Η σειρά θεωρείται ένα φεμινιστικό θρίλερ με καθηλωτικές ερμηνείες από τις δύο πρωταγωνίστριες. Η πρώτη σεζόν έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η σειρά θα συνεχιστεί με τη δεύτερη σεζόν να προβάλλεται το 2019 από το BBC.

Alias Grace

Βρισκόμαστε στον Καναδά του 19ου αιώνα. Η Grace Marks (Sarah Gadot) είναι μια Ιρλανδή μετανάστρια που εργάζεται ως υπηρέτρια στο σπίτι του Thomas Kinnear (Paul Gross). Ο ιδιοκτήτης δολοφονείται από την οικονόμο και ερωμένη του, Nancy Montgomery (Anna Paquin-γνωστή από τη σειρά True Blood). Τελικά, συλλαμβάνεται η υπηρέτριά του για τη δολοφονία του και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Η υπόθεση της συγκεκριμένης ιστορίας μας παρουσιάζεται μέσω των αφηγήσεων της Grace στο γιατρό Simon Jordan (Edward Holcroft), ο οποίος καλείται να εκτιμήσει την ψυχολογική της κατάσταση. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί μεταφορά του βιβλίου της Margaret Atwood, “Alias Grace»” και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση των μεταναστών και στα (ανύπαρκτα) δικαιώματα των γυναικών της εποχής εκείνης. H σειρά προβλήθηκε σε 6 επεισόδια από το Netflix