Κάθε φορά που μία καλή dramedy έρχεται στην επιφάνεια και κάνει την πρεμιέρα της, είμαστε εκεί για να τη χειροκροτήσουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τη νέα σειρά του ΗΒΟ, Hacks, στην οποία πρωταγωνιστεί η Jean Smart.

Το Hacks είναι μια σειρά που έρχεται να σατιρίσει με τον πιο έξυπνο τρόπο την άνοδο και την πτώση του Hollywood και των αστέρων του.

Στη σειρά, η Jean Smart υποδύεται την Deborah Vance, μία διάσημη κωμικό που φαίνεται να έχουν περάσει προ πολλού οι μέρες της δόξας της. Εκείνη κατάφερε να χτίσει την λαμπρή καριέρα της σε μία εποχή που ο χώρος της κωμωδίας δεν ήταν καθόλου ευνοϊκός για τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τότε πίστευαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν χιούμορ. Στο σήμερα, η Deborah έχει να αντιμετωπίσει μία νέα δυσκολία. Το χιούμορ της θεωρείται πλέον ξεπερασμένο και τα καινούρια ταλέντα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Έτσι, ο ατζέντης έχει την εξής πρόταση: να προσλάβουν μία νέα κωμικό για να δώσει μία φρέσκια νότα στις παραστάσεις της. Η νέα κωμικός τελικά βρίσκεται και είναι η Ava. Η Ava είναι ένα νέο κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στα social media και έτσι ξέρει πώς και πότε κάτι μπορεί να γίνει viral. Εννοείται όμως πως στην αρχή η σχέση ανάμεσα στη Deborah και την Ava δεν είναι καθόλου ευοίωνη.

Το Hacks θίγει μεταξύ άλλων το cancel culture

Για την Deborah χρειάστηκαν μερικά χρόνια και μερικοί λάθος χειρισμοί για να βρεθεί σε αυτό το σημείο. Για την Ava, τη δουλειά την έκανε μόλις ένα tweet. Οι δύο αυτές γυναίκες της σειράς εκπροσωπούν μία μεγαλύτερη μερίδα γυναικών στον πραγματικό καλλιτεχνικό χώρο. Πρόκειται για εκείνες που βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο της προσοχής και όλοι περιμένουν το πρώτο τους λάθος για να τις βγάλουν εκτός παιχνιδιού.

Οι γυναίκες, ειδικά στο χώρο της κωμωδίας, προσπαθούν επί χρόνια να βρουν τη θέση τους. Αυτό άλλωστε το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο και η σειρά The Marvelous Mrs. Maisel. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι τελικά δεν τα καταφέρνουν. Το πετυχαίνουν και μάλιστα με το παραπάνω. Εμείς απλά οφείλουμε να γελάμε με την καρδιά μας στα αστεία τους και να κρατάμε όλους τους αντίστοιχους χώρους ανοιχτούς.

Όσο για την Jean Smart, αυτός ήταν ένας ρόλος που επιθυμούσε εδώ και πολλά χρόνια. Η ίδια από μικρό κορίτσι ήθελε να γίνει stand-up κωμικός. Έτσι όταν ο ατζέντης της της έστειλε το σενάριο εκείνη ήξερε ότι θα εκπλήρωνε ένα από τα μεγαλύτερα της όνειρα.