Απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ζουν με μπούκλες, τις οποίες άλλοτε λατρεύουν και άλλοτε μισούν: το halo cut, ήρθε για να σας σώσει! Το κούρεμα “φωτοστέφανο” θα σε κάνει να αγαπήσεις ξανά τις πλούσιες μπούκλες σου και να τις αναδείξεις για να μη σε απασχολήσει ξανά το πώς θα στιλιζάρεις τα σγουρά μαλλιά σου.

Αυτή η τάση έχει να κάνει με ένα σύνολο από στρώσεις και φράντζα που σχηματίζουν ένα φωτοστέφανο που περιβάλλει το κεφάλι. Μπορεί να είναι είτε μακρύ είτε κοντό και λειτουργεί άψογα σε  μαλλιά με πλούσια υφή. Σκέψου το μεγάλο, γενναίο glam της δεκαετίας του 1970 που είναι πιο απαλό από ένα τυπικό bob ή ένα αυστηρό shag, αλλά αποτελεί εξίσου statement.

Τι είναι το halo cut;

Είναι παρόμοιο με τα εξαιρετικά δημοφιλή shags και mullets που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λιγότερο αυστηρό. Σε άτομα με ίσια μαλλιά, το halo cut θυμίζει το κούρεμα pageboy (με έναν πολύ κομψό τρόπο). Αλλά η κυκλική φύση του, λειτουργεί τέλεια σε μαλλιά με μπούκλες, σπασίματα και/ή φιλάρισμα.

“Το halo cut είναι ουσιαστικά το pageboy cut που μεταφέρθηκε στο 2024, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με όλες τις παραλλαγές της υφής και του μήκους”, λέει στο Stylist η Sian Wood, art director στο Taylor Taylor London. “Είναι ένα όμορφο κούρεμα που κόβεται σε απαλά τμήματα προς το αυτί για να δημιουργήσει το χαρακτηριστικό σχήμα φωτοστέφανου. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικά στρογγυλό περιμετρικό στυλ που πλαισιώνει το πρόσωπο, με ισχυρές γραμμές που ξεκινούν από τη βαριά φράντζα και καταλήγουν πίσω κατά μήκος των μαλλιών”.

Ποιος μπορεί να κάνει ένα halo cut;

Η Wood, η οποία έχει και η ίδια υπέροχες μπούκλες, λέει ότι το halo cut είναι “ιδανικό για σγουρά μαλλιά, καθώς το σχήμα του κουρέματος ενισχύει πραγματικά τη φυσική κίνηση των σγουρών μαλλιών – σκεφτείτε τις μπούκλες της Zendaya, όταν είχε βαριά φράντζα και μαλλιά μέχρι την κλείδα της. Συγκεκριμένα, σε μπούκλες το σχήμα θα είχε σίγουρα μια ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’70, της ντίσκο εποχής, δημιουργώντας ένα είδος σχήματος “καρδιάς” γύρω από το πρόσωπο. Επίσης, επιτρέπει στις μπούκλες να φαίνονται πιο γεμάτες και πλούσιες”.

Πώς θα το ζητήσεις στο κομμωτήριο;

Η Wood λέει ότι πρέπει να δείξεις όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσει ο κομμωτής σου ως αναφορά για το halo cut. Προσθέτει: “Μπορεί να είστε γενναίοι και να πείτε στον κομμωτή σας ότι επιθυμείτε ένα ανανεωμένο κούρεμα “μπολ”. Επισημάνετε ότι θα πρέπει να έχει σχήμα καρδιάς για να διατηρεί το πλάτος γύρω από το πρόσωπο και να περιλαμβάνει ένα βαρύ τελείωμα, το οποίο ακολουθεί το φρύδι μέχρι τα ζυγωματικά και στενεύει προς τον αυχένα.”

“Καθώς το look αναδεικνύει βαριές γραμμές γύρω από το πρόσωπο, το “σχήμα μπολ” πρέπει να ταιριάξει προσεκτικά στο σχήμα του προσώπου σας”, συνεχίζει η Wood. “Φροντίστε να συζητήσετε με τον κομμωτή σας την καταλληλότητα του σχήματος του προσώπου σας, καθώς πρόκειται για ένα τολμηρό κούρεμα που δεν ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου.” Μπορεί να δημιουργηθεί με όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά αυτό είναι ένα στυλ που πραγματικά ταιριάζει στα σγουρά και σπαστά μαλλιά, καθώς η φυσική κίνηση σε αυτόν τον τύπο μαλλιών σπάει τις πιο βαριές γραμμές για ένα πιο απαλό, πιο φορέσιμο look.

Πώς θα στιλιζάρεις το halo cut;

“Όταν κάνετε styling στο σπίτι”, λέει η Wood, “προσθέστε την αγαπημένη σας κρέμα για μπούκλες για κράτημα και στεγνώστε αργά τα μαλλιά σε χαμηλή ταχύτητα και χαμηλή θερμότητα για να προσθέσετε περισσότερη υφή και όγκο”.

Εναλλακτικά, μπορείς να περάσεις τις αγαπημένες σου κρέμες για μπούκλες στα φρεσκοπλυμένα μαλλιά σου, να τα κάνεις όλα ένα καλό “τσαλάκωμα” και να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα μικροϊνών πριν τα στεγνώσεις με το πιστολάκι.

Halo cut inspo:

 
View this post on Instagram
 

A post shared by cristina (@sugaplumcris)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Rachel Williams (@rachelwstylist)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by HIRO OCHI (@hirohair)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Marisa Mondoro (@ringlet.riss)