Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον και αμέσως ένιωσες ότι ήταν γραφτό να μπει στη ζωή σου; Ίσως η συζήτηση μαζί τ@ να ήταν σαν να μιλούσες με έναν παλιό γνώριμο, παρόλο που μόλις είχατε γνωριστεί, ή ίσως ξαφνικά να μην μπορούσες να δεις το μέλλον σου χωρίς αυτ@ν. Τότε όλο αυτό έχει εξήγηση και δεν είναι άλλη από την προφανή: το άτομο αυτό αποτελεί την αδελφή ψυχή σου ή τη δίδυμη φλόγα σου!

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό, αν ένιωσες αυτή τη σύνδεση με τ@ σύντροφό σου και ποια ακριβώς είναι η διαφορά;

Τι είναι η αδελφή ψυχή – “soulmate”;

Με απλά λόγια, οι αδελφές ψυχές είναι δύο ψυχές που προορίζονται για να είναι μαζί. Αλλά μην το παρεξηγήσεις: η αδελφή ψυχή σου μπορεί να είναι και πλατωνική. Εσύ και η αδελφή ψυχή σου, μπορεί να γνωριστείτε και να γίνει το κλικ αυτόματα. “Η αδελφή ψυχή είναι ένα άτομο με το οποίο νιώθεις τέτοια σύνδεση, που η σχέση λειτουργεί ομαλά λόγω του ισχυρού δεσμού σας”, δήλωσε η Dr. Mya Bellinger, ιατρός που ειδικεύεται στην εσωτερική ιατρική.

Μια σύνδεση με την αδελφή ψυχή σου, θα ωχριά σε σύγκριση με άλλες σχέσεις που είχες στο παρελθόν. Συχνά νιώθεις πολύ άνετα μαζί τ@, επειδή εσείς οι δύο θα βρίσκετε πάντα έναν τρόπο να συμβιβάζεστε και να κάνετε τη σχέση σας να λειτουργεί. “Με την αδελφή ψυχή σου επιτέλους αρχίζετε να κάνετε γνήσιες ερωτήσεις για τον εαυτό σας και την αγάπη, αρχίζετε να αντιμετωπίζετε όλα αυτά που αποφεύγατε και αναπτύσσεστε”, δήλωσε η διάσημη ειδικός σχέσεων Kailen Rosenberg.

Υπάρχουν πολλές αδελφές ψυχές για τον καθένα εκεί έξω, οπότε οι καλύτεροι φίλοι σου, τα αδέλφια σου και @ σύντροφός σου θα μπορούσαν να είναι όλοι “soulmates” σου.

Πώς μπορείς να ξέρεις πότε έχεις συναντήσει την αδελφή ψυχή σου;

Μια σύνδεση με την αδελφή ψυχή σου, θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και περισσότερο ο εαυτός σου. Μπορεί να νιώθεις πως αυτή η σχέση είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, ειδικά αν οι σχέσεις στο παρελθόν έμοιαζαν με full time job προσπαθώντας να καταλάβετε ο ένας τον άλλον. Μπορεί να νιώθεις σαν να τ@ γνωρίζεις όλη σου τη ζωή, ακόμα κι αν μόλις γνωριστήκατε, και μπορεί να νιώθεις πιο ευάλωτ@ από ποτέ άλλοτε.

Τι είναι η δίδυμη φλόγα – “twin flame”;

Από την άλλη, η “δίδυμη φλόγα είναι ένα είδος σχέσης όπου η ίδια ψυχή κόβεται στα δύο ή μοιάζει σαν καθρέφτης”, δήλωσε η Samantha Moss, συντάκτρια & παραγωγός περιεχομένου στο Romantific. “Πρόκειται για μια ψυχή που μοιράζεται μια έντονη σύνδεση, επειδή καθρεφτίζει ο ένας τις αδυναμίες, τις συναισθηματικές ζημιές και τις ανασφάλειες του άλλου”. Έτσι, αν αναρωτιόσουν γιατί η Taylor Swift αποκάλεσε τον Jake Gyllenhaal “δίδυμη φλόγα” της στο “All Too Well (10-Minute Version)”, τώρα ξέρεις. Η δίδυμη φλόγα σου δεν είναι πάντα το ιδανικό ταίρι σου, επειδή εσείς οι δύο μαζί, μπορεί να αναδείξετε τις αρνητικές πλευρές του άλλου. Ωστόσο, οι “twin flames” συχνά μαθαίνουν πολλά ο ένας από τον άλλο.

Επειδή αυτές οι σχέσεις σε μεταμορφώνουν, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ακόμη και ότι δεν μπορείς να συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου, χωρίς να έχεις πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από μια δίδυμη φλόγα.

Τι γίνεται όμως αν βγαίνεις και είσαι ερωτευμέν@ με τη δίδυμη φλόγα σου; Μην πανικοβάλλεσαι. Οι δίδυμες φλόγες σε διδάσκουν πολλά για τον εαυτό σου και όταν ευθυγραμμιστείτε, μπορείτε επίσης να αναδείξετε το καλύτερο ο ένας στον άλλον. Αυτές οι σχέσεις μπορεί να μην έρχονται με τόση ευκολία όσο μια σύνδεση αδελφής ψυχής, αλλά μπορείς να καταλήξεις εξαιρετικά ευτυχισμέν@ με τη δίδυμη φλόγα σου για το υπόλοιπο της ζωής σου!

Πώς θα ξέρεις ότι έχεις γνωρίσει τη δίδυμη φλόγα σου;

Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον και ένιωσες ότι μοιάζετε υπερβολικά πολύ; Μια δίδυμη φλόγα είναι σαν να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο όμοιοι είστε και πόσο φυσικά κυλούν οι συζητήσεις σας.

Αλλά αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμα τη δίδυμη φλόγα σου, μη νιώθεις ότι πρέπει να βάλεις στόχο να τη βρεις. Δεν έχουν όλοι μια δίδυμη φλόγα, και αυτό δεν πειράζει – απλά κάνει την εύρεση της αδελφής ψυχής σου πολύ πιο εύκολη.

Πρέπει να είμαι με την αδελφή ψυχή μου ή με τη δίδυμη φλόγα μου;

Η μία σχέση δεν είναι απαραίτητα “καλύτερη” από την άλλη, καθώς και οι δύο μπορούν να σε οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να έχουν μακροπρόθεσμη επιτυχία. Όλα εξαρτώνται από το πώς θέλεις να αναπτυχθείς και από τη δουλειά που έχεις ήδη κάνει. Η δίδυμη φλόγα μπορεί να είναι πιο έντονη και χαοτική, αλλά μας διδάσκει πολλά για τον εαυτό μας. Ίσως να είχες ένα θυελλώδες ειδύλλιο στις αρχές γύρω στα 20 σου, που σε δίδαξε πώς να αγαπάς (και έσπασε την καρδιά σου σε ένα εκατομμύριο κομμάτια!), και τώρα φτάνοντας στα 30 σου, να είσαι έτοιμ@ να συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου. Ίσως μόλις τελείωσες μια μακροχρόνια σχέση και ψάχνεις για ένα έντονο είδος αγάπης που θα σε αλλάξει εντελώς.

Πλατωνικά, μια δίδυμη φλόγα θα μπορούσε να είναι ο τοξικός καλύτερος φίλος που μετέτρεψε τα πάντα μεταξύ σας σε ανταγωνισμό ή θα μπορούσε να είναι το αδελφάκι σου που νιώθει σαν το άλλο σου μισό. Πραγματικά όλα εξαρτώνται από το που ήσουν και πού πηγαίνες!