Είναι αυτό που κάνει κάθε ανάδρομο Ερμή να απελευθερώνει το ίδιο χάος στη ζωή σου, όπως το να παίρνεις κλήση εκεί που στάθμευσες ή να υπάρχει σύγχυση με τ@ν κολλητ@ σου περίπου τον ίδιο καιρό κάθε χρόνο.

Αν και η αστρολογία δεν ελέγχει τη μοίρα σου, μπορεί να περιγράψει τις περιστάσεις στις οποίες βρίσκεσαι περιοδικά, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις την περιστασιακή ατυχία.

Στην πραγματικότητα, ο δικός σου γενέθλιος χάρτης τείνει να κρατά το κλειδί για το γιατί μπορεί να γίνετε φίλοι με άτομα που γεννήθηκαν τον ίδιο μήνα ή ακόμα και γιατί συνεχίζεις να βγαίνεις με τα ίδια ζώδια. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τις ιδιότητες που σ’ αρέσουν, οι οποίες μπορούν να αναχθούν σε μερικές διαφορετικές αστρολογικές τοποθετήσεις στον χάρτη σου.

Γιατί συνεχίζεις να βγαίνεις με τα ίδια ζώδια;

Το ζώδιο που περιέχεται στον έβδομο οίκο σου (μαζί με τον κυρίαρχο πλανήτη του) τείνει να έχει τις μεγαλύτερες ενδείξεις για αυτό. Ένας γρήγορος τρόπος για να προσδιορίσεις το ζώδιο στον έβδομο οίκο σου είναι κοιτάζοντας το αντίθετο ζώδιο του ανερχόμενου ζωδίου σου.

Για παράδειγμα, εγώ είμαι Αιγόκερως. Αυτό σημαίνει ότι το αντίθετο ζώδιο του ανερχόμενου ζωδίου μου είναι ο Καρκίνος. Εξαιτίας αυτής της τοποθέτησης, τείνω να έλκομαι επανειλημμένα από άτομα που έχουν ήλιο ή σελήνη στον Καρκίνο.

Αυτό δεν είναι πάντα κακό

Το ζώδιο που περιέχεται στον έβδομο οίκο σου τείνει να αντιπροσωπεύει όχι μόνο τις ιδιότητες που σε ελκύουν, αλλά και τις ιδιότητες που μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν να εξισορροπήσεις μέρος της δικής σου ενέργειας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έλκεσαι επανειλημμένα από τα ίδια ζώδια – επειδή τείνουν να έχουν χαρακτηριστικά που σε επαινούν και μπορούν ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς. Τα αντίθετα έλκονται συχνά στην αστρολογία, καθώς δύο αντίθετα ζώδια έχουν την τάση να εξισορροπούν το ένα το άλλο με αρμονικό τρόπο.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τα ίδια ζώδια, καθώς μπορεί να έλκεσαι από τα χαρακτηριστικά που αγαπάς στον εαυτό σου. Δες για παράδειγμα την JLo. Η τραγουδίστρια ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα, και το ίδιο συμβαίνει και με τον νυν σύζυγο της Ben Affleck, αλλά και με τον πρώην σύζυγό της Alex Rodriguez.

Συμπερασματικά, δεν είναι απαραιτήτως καλό ή κακό να έλκεσαι από τα ίδια ζώδια επανειλημμένα, και αυτό μπορεί πραγματικά να εξηγηθεί ρίχνοντας μια ματιά στον δικό σου γενέθλιο χάρτη. Συχνά, τα σημάδια που σε ελκύουν περιλαμβάνονται στον δικό σου χάρτη, είτε πρόκειται για τον ήλιο, τη σελήνη, την ανατολή ή τον έβδομο οίκο σου.

Απλώς δείχνει ότι έχεις την τάση να έλκεσαι προς εκείνους που σου καθρεφτίζουν τις δικές σου ιδιότητες, καλώς ή κακώς.