Είναι ουτοπικό πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις 24ώρες το 24ωρο έμπνευση. Για αυτόν τον λόγο, μπορείς να ετοιμάσεις ένα πλάνο για τις μέρες που νιώθεις ότι σου λείπει.

Η έμπνευση μπορεί να είναι λυτρωτική όταν γεννιέται, άλλο δημιουργεί ένα κενό όταν λείπει. Υπάρχουν μέρες που τη χρειάζεσαι για κάποιο project σου και δεν την έχεις και μέρες που είναι άφθονη, αλλά δεν ξέρεις που να τη διοχετεύσεις.

Αντί να πιέζεις όμως τον εαυτό σου να έχει έμπνευση συνεχώς, γιατί να μη βρεις ένα back up πλάνο;

Ομαδοποίησε τα καθήκοντά σου

Προκειμένου να είσαι ένα βήμα μπροστά, προσπάθησε να φτιάχνεις σε ομάδες τα tasks σου. Ταξινόμησε τις προτεραιότητές σου, τι είναι μεγαλύτερης ή λιγότερης σημασίας και ποια πρέπει να γίνουν άμεσα. Φτιάχνοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο της μέρας/εβδομάδας/ σου ξέρεις τι έχεις να κάνεις.

Φτιάξε θεματικές μέρες

Βάλε theme days στην εβδομάδα σου και θα δεις πόσο ενδιαφέρον θα αποκτήσει. Για παράδειγμα, μπορείς να αφιερώσεις τη μία μέρα σε ότι έχει να κάνει με τηλέφωνα, email και επικοινωνία με πελάτες. Ενώ κάποια άλλη μπορεί να είναι η μέρα που θα ασχοληθείς περισσότερο με το feed των social της εταιρίας σου. Αυτό εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς σου και από το τι έχεις να κάνεις καθημερινά.

Χρησιμοποίησε την τεχνική primer

Όπως τοποθετείς primer πριν ολοκληρώσεις το make up σου, εφάρμοσέ το και στην καθημερινότητά σου. Χώρισε τα καθήκοντά σου σε δύο μέρη. Ξεκίνα από τα καθημερινά. Τακτοποίησε τον χώρο πριν σκουπίσεις. Προετοίμασε κάποια γεύματα σου από το βράδυ της Κυριακής για τη Δευτέρα. Κάνε ένα σχεδιάγραμμα των προπονήσεων σου. Κάνε την αρχή σε κάτι και το συνεχίζεις σε δεύτερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν πιέζεις τις πηγές ενέργειάς σου και δεν νιώθεις να κατακλύζεσαι από όλες τις υποχρεώσεις σου.

Λάβε υπόψη και τον κύκλο σου

Ως γυναίκα, η έμμηνος ρύση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα παραγωγικότητάς σου αλλά και τη διάθεσή σου. Συνεπώς και την έμπνευσή σου. Τις ημέρες εκείνες ίσως δεν έχεις το work mood και είναι λογικό. Φρόντισε λοιπόν να έχεις κάνει κάποιες από τις υποχρεώσεις σου νωρίτερα, με τα παραπάνω βήματα έτσι ώστε να μπορείς να είσαι και πιο χαλαρή εκείνες τις μέρες.

Κάνε ένα βήμα πίσω όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση

Μπορείς να βοηθήσεις τα επίπεδα της έμπνευσής σου με τα παραπάνω tips αλλά κάποιες μέρες ίσως αυτό να μην είναι εφικτό. Δώσε στον εαυτό σου το περιθώριο για break, ξεκούραση, χαλάρωση, me time. Η έμπνευση άλλωστε έρχεται όταν το μυαλό σου αδειάζει και καθαρίζει από όσα σε κατακλύζουν καθημερινά. Άφησε λίγο χώρο στον εαυτό σου τις μέρες που νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Θα ευχαριστείς τον εαυτό σου μακροπρόθεσμα γι’ αυτό.