Το ότι πέρασες αρκετό χρόνο στο σπίτι φέτος είναι μία γενική αλήθεια. Η συνεχής διακόσμηση του ίσως μετατράπηκε σε προτεραιότητα σου.

Η πανδημία μπορεί να σε έκανε πιο δημιουργική. Μπορεί όμως και να σε έκανε να ξοδεύεις περισσότερα. Η διακόσμηση του σπιτιού αναδύθηκε -αν δεν ήταν ήδη- σε προτεραιότητα μιας και οι ώρες ήταν πολλές σε αυτό. Ήθελες να δημιουργήσεις έναν χώρο τον οποίο θα απολαμβάνεις να βλέπεις. Και ίσως αυτή η συνήθεια, να σου έχει μείνει μέχρι και σήμερα παρά το κόστος που κρύβει το home deco. Εμείς σου έχουμε όμως τη λύση. Μάθε πως να ξοδεύεις λιγότερα από εδώ και πέρα στη διακόσμηση του σπιτιού σου:

1. Καλλιέργησε φυτά από τα αποκόμματα

Αν είχες κάποιο φυτό από το οποίο έχουν περισσέψει κομμάτια, μπορείς κάλλιστα να το αξιοποιήσεις. Φύτεψε τα κομμάτια που έχουν μείνει, πότισε το χώμα και άφησε τα να μεγαλώσουν. Με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσεις μία ποικιλία φυτών από πολλά μικρά στοιχεία τους. Θα έχεις έναν σπιτικό κήπο πολύ σύντομα.

2. Χρησιμοποίησε αποξηραμένα φυτά

Το να αγοράζεις κάθε εβδομάδα φρέσκα λουλούδια δεν είναι και τόσο πρακτικό. Μία έξυπνη λύση είναι να αγοράσεις αποξηραμένα φυτά. Εξακολουθούν να προσφέρουν μία floral διάθεση στο χώρο σου και δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση όσο τα φρέσκα.

3. Επισκέψου second-hand καταστήματα

Δεν υπάρχουν μόνο οι αλυσίδες για να ψωνίσεις τα έπιπλα σου. Το thrift shopping είναι τάση και υπάρχουν αρκετά μαγαζιά με vintage αντικείμενα που αξίζουν την επίσκεψη σου. Εκτός αυτού, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες ενώ τα είδη σπιτιού κουβαλούν τη δική τους ιστορία.

4. Παράλειψε τις κορνίζες

Ένας ωραίος καμβάς μπορεί εξίσου να κάνει τη διαφορά στο χώρο σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις κορνίζες σε οποιοδήποτε art κομμάτι έχεις. Κάποια μπορούν να σταθούν μόνα τους, αρκεί να τα συνδυάσεις έξυπνα. Επίσης, μεγάλα posters μπορούν να καλύψουν τον τοίχο σου χωρίς να έχουν ανάγκη από framing.
Twenty Stock Gallery @tomdance321

5. Αξιοποίησε τα souvenirs σου

Σίγουρα έχεις ενθύμια που κάποτε σου άρεσαν αλλά δεν χρησιμοποίησες ποτέ. Καιρός να ρίξεις μια ματιά στο θησαυρό που έχεις. Μπορείς να συγκεντρώσεις τα καρτ ποστάλ σου από διάφορα μέρη και να φτιάξεις ένα project που θα κρεμάσεις στο υπνοδωμάτιο σου, για παράδειγμα.

6.Πρόσθεσε έντονες ή pastel πινελιές σε διάφορα μέρη του σπιτιού

Μπορεί κατά βάθος να θες να αλλάξεις όλο το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα. Αν όμως θες και να κάνεις οικονομία ταυτόχρονα, πρόσθεσε μερικές πινελιές που θα δώσουν κάτι διαφορετικό στο χώρο. Διακοσμητικά μαξιλάρια, πουφ ή ένα εκκεντρικό χαλί στο σαλόνι μπορούν να αμέσως να μεταμορφώσουν το χώρο σου.

7. Δώσε ένα νέο look σε ένα έπιπλο που έχεις

Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα νέο κάλυμμα στον καναπέ σου, ένα καινούριο τραπεζομάντηλο ή ακόμη και να βάψεις μόνη σου κάποιο έπιπλο ή τοίχο σου. Γιατί όχι; Μπορεί τελικά να αποφασίσεις να δώσεις λίγο χρώμα και σε άλλες γωνιές του σπιτιού σου και έτσι να φτιάξεις ένα σχεδόν καινούριο χώρο από την αρχή.

8. Επένδυσε σε βιβλία

Αν έχεις μία γωνιά που σου φαίνεται άδεια. Αν έχεις κάποια ράφια που δεν χρησιμοποιείς. Μπορείς να επενδύσεις σε μερικά βιβλία, χρησιμοποιημένα ή όχι και να τα τοποθετήσεις εκεί. Μία μικρή αυτοσχέδια βιβλιοθήκη θα δώσει μία πιο σοφιστικέ άποψη στο χώρο σου.
featurd photo: Twenty20.com/courtney.yeh