Η στροφή σε έναν πιο βιώσιμο και ηθικό τρόπο διαβίωσης επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς συνειδητών αλλαγών. Το πώς ντυνόμαστε αλλά και το πώς συμπεριφερόμαστε στα καινούργια και παλιά ρούχα μας, μπορεί να αποτελέσει την αλλαγή για ένα πιο πράσινο μέλλον. Βάζουμε φρένο στη βιομηχανία των fast fashion επιλέγοντας εταιρείες που χρησιμοποιούν οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά χαράσσοντας τον δρόμο για τη σύγχρονη ηθική μόδα.

Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της εποχής τους τρεις Έλληνες σχεδιαστές και οι ομάδες τους δημιούργησαν τρία διαφορετικά concept stores σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και τις αξίες του.

Ποιος είπε ότι η ηθική μόδα δεν μπορεί να είναι stylish;

Το Vathos Apparel είναι μια ηθική μάρκα αφοσιωμένη στην οικολογική και κοινωνικά υπεύθυνη μόδα στην Ελλάδα. Στόχος τους, η δημιουργία ενδυμάτων από οικολογικά υλικά ακολουθώντας αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια. Χρησιμοποιώντας 100% βαμβάκι, προσφέρουν στους πελάτες τους μια ολοκληρωμένη σειρά ρούχων, που νοιάζεται για το περιβάλλον και τις συνέπειες τους σε αυτό. Με σύνθημα τους «αγάπα τη ντουλάπα σου αλλά και τον πλανήτη», το Vathos Apparel μας καλωσορίζει σε μια νέα εποχή για τη μόδα, λιγότερο βλαβερή και πιο stylish από ποτέ.

(Αρχέλαου 19, Αθήνα 116 35)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VATHOS APPAREL (@vathosapparel) στις

Η Αλεξάνδρα Πολυμενάκου δημιουργός του AP Showroom, αντιλήφθηκε την ανάγκη για sustainable λύσεις στον χώρο της μόδας ήδη από το 2014. Η ιδέα ενός «living space» που θα φιλοξενεί συλλογές από Έλληνες δημιουργούς με όραμα και στυλ, ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός showroom, που θα εμπνέει σχεδιαστές και κοινό. Με τη φιλοσοφία της εταιρίας να συμπυκνώνεται στη φράση “Value for money”, η Αλεξάνδρα μας προτρέπει να επενδύουμε σε κομμάτια διαχρονικά και ηθικώς κατασκευασμένα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

(Γαλήνης 12, Ηράκλειο)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AP SHOWROOM-Athens, Greece (@ap_showroom_athens) στις

Βάζοντας στο κέντρο τους τη σύγχρονη γυναίκα, η εταιρία Philosophy δημιουργεί ρούχα που εκφράζουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, σεβόμενη πάντα το περιβάλλον και τις ανάγκες του. Με φυσικές πρώτες ύλες και ανακυκλώσιμα υλικά, το brand που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2013 αποδεικνύει καθημερινά ότι στυλ είναι κάτι ανεπιτήδευτο, άνετο και κομμάτι της γυναίκας που το εκπροσωπεί.

(Δημητρακοπούλου 10, Αθήνα)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PHILOSOPHY (@philosophy_collection) στις

featured photo: facebook.com/vathosapparel