Το σπίτι σου δεν είναι μόνο ένας χώρος που κοιμάσαι, τρως και δουλεύεις. Είναι μία προέκτασή σου, ένας χώρος που δείχνει και λέει πολλά για σένα.  Τα έπιπλα, οι πηγές φωτός αλλά και η διακόσμηση αντικατοπτρίζουν την ψυχολογία σου αλλά και το attitude που έχεις στη ζωή.

Αν θες να δώσεις λοιπόν, ένα ξεχωριστό ύφος και στυλ αλλά δεν ξέρεις πως να το κάνεις, έχουμε να σου προτείνουμε 9 deco πινελιές που θα αλλάξουν άρδην το σπίτι σου.

Κάλυψε τους τοίχους

Επέλεξε μεγάλους πίνακες και έργα τέχνης ώστε δημιουργήσουν μία artistic ατμόσφαιρα με Α κεφαλαίο.

Apartmenttherapy.com /Julia Steele

Τοποθέτησε έναν δίσκο πάνω στο τραπέζι

Βάλε έναν μικρό δίσκο πάνω στο coffee table και πάνω του διάφορα ρεσό και κεριά και το elegant vibe θα είναι διάχυτο στον χώρο.

«Ντύσε» το τραπεζάκι δίπλα στην πόρτα

Το τραπεζάκι αυτό μπορεί να είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό μέρος για να ακουμπάς τα κλειδιά σου. Διακόσμησέ το με κάποια μικρή γλάστρα και βιβλία.

Apartmenttherapy.com/Emily Billings

Άναψε ρεσό και κεριά

Εκτός από την υπέροχη ευωδία τους τα κεριά θα χαρίσουν μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο.

Πειραματίσου με τα textures

Οι διαφορετικές υφές χαρίζουν ένα cozy vibe. Δοκίμασε να βάλεις μία πλεκτή κουβέρτα,ή ριχτάρι, πάνω στον καναπέ σου. Ή πάνω στο μεγάλο χαλί, ένα ή δύο μικρότερα σε διαφορετικό ύφασμα.

Apartmenttherapy.com/Viv Yapp

Δοκίμασε κάτι νέο

Ένα μόνο θα πω: Η καλύτερη προσθήκη είναι αυτή που δεν ήξερες πως χρειαζόσουν.

Φτιάξε ένα μικρό μπαρ

Σε μία γωνιά του σαλονιού βάλε ένα καρότσι με ρόδες ή ένα μικρό τραπεζάκι και πάνω του φτιάξε το δικό σου μπαρ για τις βραδιές που η παρέα μαζεύεται σπίτι σου.

Επένδυσε σε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου -επιτραπέζια, επιδαπέδια, ή κρεμαστά- θα «φέρουν» τη φύση στο σπίτι σου.

Apartmenttherapy.com / Credit: Sarah Crowley

Βάλε την προσωπικότητά σου

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεται ένας χώρος για να «δείξει» δεν είναι μόνο η καλή αισθητική. Χρειάζεται να είσαι εσύ. Μη φοβηθείς λοιπόν να βάλεις το αγαπημένο σου αντικείμενο ή εκείνο το αναμνηστικό που αγόρασες σε ένα ταξίδι σου και το λατρεύεις.

featured photo: Apartment therapy / Minette Hand