Σε πολλούς από εμάς φαίνεται να δύσκολο να αντισταθούμε σε μια κομψή και μίνιμαλ διακόσμηση. Ωστόσο, ένας χώρος μπορεί να είναι κομψός και ταυτόχρονα γεμάτος χρώμα και πιο ιδιαίτερες και «φλύαρες» λεπτομέρειες.

Έτσι, αν είσαι λάτρης των ανοιχτόχρωμων χώρων και των απλών υφών, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να προσθέσεις μερικά έντονα χρώματα στο σπίτι σου. Άλλωστε μην ξεχνάς πως τα φωτεινά, όχι τα σκούρα, χρώματα φαίνονται κομψά, πολυτελή και χαρούμενα, αν χρησιμοποιηθούν βέβαια με σύνεση.

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, εδώ θα δεις 3 λόγους που θα σε κάνουν να θέλεις να προσθέσεις έντονα χρώματα στον χώρο σου αμέσως.

Γεμίζουν το σπίτι θετικότητα

Τα έντονα χρώματα, όχι απαραίτητα τα σκούρα, τείνουν να ενισχύουν τη διάθεσή σου και να σε κάνουν να νιώθεις μια αισιοδοξία. Σκορπίζουν θετικότητα και ευτυχία. Εάν έχεις γενικά άδειους και λευκούς τοίχους στο σπίτι σου, φρόντισε να τους ισορροπήσεις με έπιπλα και διακοσμητικά σε έντονα χρώματα. Το κίτρινο, το πράσινο της μέντας και οι αποχρώσεις του μπλε είναι πάντα εξαιρετικές επιλογές.

Κάνουν το σπίτι σου να ξεχωρίζει

Τα έντονα χρώματα τείνουν να προσθέτουν μια νότα μοναδικότητας στο σπίτι σου. Έτσι, αν θέλεις το σπίτι σου να ξεχωρίζει, δοκίμασε να προσθέσεις έντονα χρώματα στο σπίτι σου. Ωστόσο, να θυμάσαι, ότι το παιχνίδι με τα φωτεινά χρώματα είναι δύσκολο και μια λάθος κίνηση μπορεί χαλάσει όλο το αποτέλεσμα.

Έτσι, προτού επιλέξεις έπιπλα σε έντονα χρώματα, κάνε καλά τους υπολογισμούς και ανάλυσε εάν συνδυάζονται καλά με τη συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Αν όχι, βρες διαφορετικά χρώματα και κάνε ξανά τη διαδικασία. Να είσαι σίγουρη όμως πως μόλις δεις το αποτέλεσμα, δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.

Κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται φροντισμένο

Ένα σπίτι με φωτεινά χρώματα φαίνεται αναμφισβήτητα και φροντισμένο. Τα πράγματα δείχνουν αυτόματα οργανωμένα και τακτοποιημένα. Έτσι, αν δεν θες να φροντίζεις το σπίτι σου σε καθημερινή βάση, τα έντονα χρώματα είναι σίγουρα μια μικρή σωτηρία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 κομμάτια για σένα που αγαπάς τη γαλλική αισθητική στη διακόσμηση