Το Humanity Greece ιδρύει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην Ελλάδα. Έναν πρότυπο κόμβο συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό προς όφελος της κοινωνίας.

Αναλαμβάνοντας κάθε έκτακτο αίτημα πολιτών για ανθρωπιστική βοήθεια, θα καλύπτει σοβαρές ελλείψεις αναφορικά με την διαχείριση κρίσεων και την επανένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Σε σταθερή βάση θα ασχολείται και θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα που δέχεται ο οργανισμός για την εξυπηρέτηση αναγκών σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο θα λειτουργεί για αποθήκευση και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση θα στηρίζει ολιστικά συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με τα άτομα που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Την πολύτιμη στήριξη του στο Συντονιστικό Κέντρο προσφέρει ο Όμιλος Fidirikos Group που θα καλύψει το σύνολο των λειτουργικών εξόδων για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Το Κέντρο θα δέχεται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, ζωοτροφές, βρεφικά είδη, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα. Για την διαλογή των αγαθών Κάθε προσφορά είναι πολύτιμη.

Έχοντας ως γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Humanity Greece, έχει συνάψει συνεργασίες με ανακυκλωτικές εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις και περιβαλλοντικούς οργανισμούς ώστε να αποφευχθεί η απόρριψη των υλών και να επιτευχθεί η διατήρηση ενός μειωμένου περιβαλλοντικά αποτυπώματος.

Designers, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ενώνονται για τον σχεδιασμό του χώρου.

Εθελοντές – designers, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί θα εργαστούν συλλογικά σε εθελοντική βάση για να δημιουργήσουν 2 διαφορετικά 3D σχέδια που θα πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ το κοινό θα είναι αυτό που θα επιλέξει την τελική μορφή του σύγχρονου χώρου στο Μεταξουργείο μέσα από δημόσια ψηφοφορία.

Η ομάδα έργου τονίζει από κοινού πως:

«Το πρώτο εθελοντικό συντονιστικό κέντρο της χώρας αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση τόσο για την λειτουργικότητα που απαιτείται στους χώρους αυτούς όσο και για την δημιουργική αισθητική που θα το πλαισιώνει. Στόχος μας είναι, το ιδιαίτερο αυτό project, να προσφέρει όχι μόνο διαθεσιμότητα χώρου και υλικών αλλά και να καλύπτει το ευρύ φάσμα αναγκών για τους πολίτες που θα το επισκέπτονται και θα στηρίζονται μέσω αυτού καθημερινά.

Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και designers θα δουλέψουμε ως μια ομάδα με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού χώρου για όλους. Η κοινή προσφορά είναι αυτή που ενώνει τις ιδέες και τα σχέδια μας. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τη συμμετοχή μας».

Ο νέος αυτός χώρος θέτει τα πλαίσια ενός νέου διαλόγου για τον Εθελοντισμό με σκοπό την απαλοιφή των αγκυλώσεων, την αξιοποίηση και ανάδειξη κάθε θετικού που έχει επιτευχθεί έως σήμερα.

Το σύνολο των υπηρεσιών του Πρότυπου Συντονιστικού Κέντρου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2022.