Μία φορά τον μήνα, τα κορίτσια που παρακολουθώ, όσο τυπικά κι αν είναι με το πρόγραμμα διατροφής τους, έχουν μία «κακή» μέτρηση. Δυστυχώς, για εμάς τις γυναίκες, συγκριτικά με τους άντρες, είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος, λίπος και να αποκτήσουμε τους μύς που θέλουμε. Η αιτία γι’αυτό είναι ο εμμηνορροϊκός κύκλος. Σε αντίθεση με τους άντρες, οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία φορά τον μήνα τα συμπτώματα που συνοδεύουν τις ορμονικές διακυμάνσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση και να πετύχεις τους fitness στόχους σου.

1. Άλλαξε το πρόγραμμά σου

Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορούν να σε κάνουν πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ισορροπία, τον συντονισμό και τη δύναμη σου.

Τι να κάνεις; Άφησε τα ελεύθερα βάρη εκείνες τις ημέρες και επικεντρώσου πιο πολύ στα όργανα.

2. Θέσε εφικτούς στόχους

Όταν ξεκινάς την προσπάθεια να αλλάξεις τρόπο ζωής και την εμφάνιση του σώματός σου, το μυαλό παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς είτε μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις μέχρι τέλους είτε να τα παρατήσεις γιατί αποθαρρύνθηκες μετά από συμπτώματα όπως το πρήξιμο.

Τι να κάνεις; Γνωρίζοντας τις ημέρες του κύκλου σου, προσπάθησε να συγκρίνεις τα αποτελέσματα της εβδομάδας του ενός μήνα με την αντίστοιχη βδομάδα του επόμενου, όχι του ίδιου.

10 πράγματα που κάνουν την περίοδό σου πιο επώδυνη

3. Μάθε τον κύκλο σου

Πρόκειται για το κυριότερο tip. Το να έχεις μία γενική γνώση των ορμονικών διακυμάνσεων που συμβαίνουν κάθε μήνα είναι βασικό, όμως η κατανόηση των προσωπικών σου συμπτωμάτων σε κάθε φάση της περιόδου είναι το σημαντικότερο.

Τι να κάνεις; Μπορείς να κρατήσεις ένα σημειωματάριο όχι μόνο με τις ημερομηνίες της περιόδου σου αλλά και με τα συμπτώματα που εμφανίζονται κάθε μήνα.

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured image: unsplash.com