Μπορεί βέβαια οι λιακάδες να μας έχουν ξεμυαλίσει αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα ξεχάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία που μας έκαναν παρέα καθ’όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Θα συνεχίσουμε να τα διαβάζουμε πιστά και τον Απρίλιο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αναζητήσαμε βιβλία που θα σε εμπνεύσουν και θα βοηθήσουν να φτάσεις ακόμα πιο κοντά στην αυτοβελτίωση.

Eat pray love – Eλίζαμπεθ Γκίλμπερτ

Εκδόσεις Μίνωας

goodreads.com
goodreads.com

Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ στα 30 της νιώθει πιο χαμένη από ποτέ με ένα σπίτι, έναν άντρα και την προσπάθεια να αποκτήσει παιδί. Μόνο που ξαφνικά συνειδητοποιεί πως τίποτα από αυτά δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλει.Έτσι μετά από το διαζύγιό της αποφασίζει να κάνει το δικό της προσωπικό ταξίδι για να ανακαλύψει τον εαυτό της. Μέσα από τις στιγμές που ζει στη Ρώμη, στην Ινδία και στο Μπαλί καταφέρνει τελικά να βρει το δικό της μονοπάτι προς τη γαλήνη.

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του – Robin Sharma

Εκδόσεις Διόπτρα

dioptra.gr
dioptra.gr

Ένα βιβλίο που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και ουσιαστικά είναι μια παραβολή που μας δίνει απαντήσεις σε μικρά και μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής μας ζωής. Η ιστορία του μεγαλοδικηγόρου Τζούλιαν Μαντλ που ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου του αλλάζει τη ζωή και αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα για να ταξιδέψει στην Ανατολή ώστε να βρει τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του.

H κότα που ονειρευόταν να πετάξει – Sun-mi Hwang

Eκδόσεις Διόπτρα

dioptra.gr
dioptra.gr

Μια ιστορία που μπορεί να μοιάζει με παιδικό παραμύθι αλλά κρύβει βαθιά νοήματα για τη ζωή μέσα από αλληγορίες. Η “μπουμπουκίτσα” είναι μια κότα που μεγαλώνει σε μια φάρμα μαζί με άλλα ζώα. Γεννάει αυγά τα οποία παίρνουν και εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες της φάρμας. Κι εκείνη θέλει να κρατήσει ένα αυγό, να το κλωσήσει και να μεγαλώσει το δικό της κοτοπουλάκι. Ο καιρός περνάει, εκείνη μεγαλώνει και παραμερίζεται σαν άχρηστη ώσπου σε μια ανύποπτη στιγμή βρίσκει ένα έρημο αυγό και ξαφνικά η μικρή της ζωή αποκτάει και πάλι νόημα. Ένα βιβλίο για τα όνειρα μας τα οποία παλεύουμε να κάνουμε πραγματικότητα,για την αγάπη της μητέρας αλλά και για όσους τολμούν να είναι διαφορετικοί.

Μικρό χρονικό τρέλας – Αύγουστος Κορτώ

Εκδόσεις Πατάκη

goodreads.com
goodreads.com

Ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του αγαπημένου συγγραφέα με ένα θέμα δοσμένο με ύφος άλλοτε πιο ανέμελο και άλλοτε σαρκαστικό.Ο Αύγουστος Κορτώ περιγράφει το οξύ ψυχωσικό επεισόδιο που του συνέβη την εαρινή περίοδο 2008-2009,τη νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο καθώς και τον αγώνα του με την κλινική κατάθλιψη. Ο αγώνας ενός ανθρώπου να παλέψει ενάντια σε μια ψυχική ασθένεια σε συνδυασμό με το κουράγιο του συγγραφέα να διηγηθεί την ιστορία του κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο ένα αληθινό μάθημα ζωής.

Να σου πω μια ιστορία – Χόρχε Μπουκάι

OPERA

infinitygreece.com
infinitygreece.com

Ο Ντεμιάν επισκέφτεται τον ψυχοθεραπευτή του, τον “χοντρό” όπως τον αποκαλεί. Αρχικά έχει τις αμφιβολίες του και πολλά ερωτηματικά για το ότι ο ιδιόρρυθμος ψυχοθεραπευτής του προσπαθεί να απαντάει με μικρές ιστορίες και παραβολές. Ιστορίες εμπνευσμένες από παραμύθια, από μύθους με ζώα αλλά και από τις παραδόσεις της Ανατολής αρχίζουν να καταλαγιάζουν τις ανησυχίες του Ντεμιάν βοηθώντας τον να καταλάβει καλύτερα τους γύρω του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9 κλασικά βιβλία που θα έπρεπε να έχεις ήδη διαβάσει

featured image: unsplash.com