Όταν πρόκειται για το design του σπιτιού σου, το πιο εύκολο είναι να μείνεις στην άνεση των ουδέτερων χρωμάτων, που ταιριάζουν με όλα και κομπλιμεντάρουν κάθε αισθητική παρέμβαση.

Τα ουδέτερα χρώματα αναβαθμίζονται εύκολα, ταιριάζουν είτε σε κάτι μίνιμαλ αλλά και σε κάτι μάξιμαλ και σου αφήνουν τον χώρο αλλά και την επιλογή να αλλάζεις τα στοιχεία του χώρου σου ανάλογα με την εποχή.

Ωστόσο μία βόλτα στο Instagram και το διαδίκτυο θα σε πείσει πως το χρώμα κάνει την επιστροφή του και ψάχνει δίοδο να τρυπώσει και στο δικό σου σπίτι. Αλλά θέλει κι αυτό τον τρόπο του. Κι είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος.

Μη φοβάσαι όμως. Αν ο στόχος σου είναι να βάλεις χρώμα στο σπίτι σου οι interior designers σου δείχνουν τους αλάνθαστους τρόπους για να το τολμήσεις και να το πετύχεις.

Άσπρος καναπές; Nope!

Xρώματα όπως το ροζ και το μπλε για καναπέ, μπορεί να φαίνονται σαν τολμηρές επιλογές, η σωστή απόχρωση όμως μπορεί να προσφέρει αρκετή ευελιξία ενώ είναι πολύ πιο φιλική προς τα κατοικίδια και τα παιδιά καθαρό λευκό καναπέ, που μεταξύ μας λερώνει εύκολα.

Αν όμως ένας χρωματιστός καναπές σου φαίνεται τραβηγμένος, προς το παρόν, μπορείς πάντα να το δοκιμάσεις με ένα σκαμπό ή πολυθρόνα.

Χρώμα και στην κουζίνα

Οι κουζίνες είναι μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι οι μεγαλύτερες) επενδύσεις που θα κάνετε στο σπίτι σου, επομένως είναι κατανοητό αν θέλεις σχεδιαστικά κάτι διαχρονικό. Όμως μπορείς πάντα να τολμήσεις με ένα χρωματιστό χαλί που δεν θα περιορίσει και τις επιλογές σου.

Χρωματιστά μαξιλάρια και ριχτάρια

Ο καλύτερος, αλλά και αλάνθαστος τρόπος για να δώσεις χρώμα στο σπίτι σου είναι με μαξιλάρια, ριχτάρια και κουβέρτες που δεν είναι σε καμία περίπτωση περιοριστικά, ενώ μπορούν και να αλλάξουν ανάλογα με τη διάθεση σου αλλά και τη σεζόν.

Gallery wall

Ένα gallery wall μπορεί να δώσει χαρακτήρα, προσωπικότητα και χρώμα στο χώρο σου και σπάνια μπορεί να κάνεις λάθος. Η… πολύχρωμη τέχνη σε έναν κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο, δημιουργεί αμέσως προσωπικότητα και μοναδική αίσθηση του στυλ.

Τα ουδέτερα χρώματα είναι διαχρονικά και ευτυχώς μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλές αποχρώσεις ανάλογα με τη διάθεση σου και την εποχή. Το θέμα με το χρώμα είναι να το τολμήσεις.