Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος αυγών φαίνεται τελικά πως είναι και από τους πιο νόστιμους, αποδεικνύοντας πως ότι είναι υγιεινό δεν είναι απαραίτητα και άνοστο.

Αν στοχεύεις σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής θα ξέρεις ήδη πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και πως δεν πρέπει να το παραλείπεις.

Παραδέξου το όμως πολλές φορές είτε σε πιέζει ο χρόνος είτε δεν έχεις ξυπνήσει αρκετά για να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό πρωινό με αποτέλεσμα να ξεκινάς την ημέρα σου μόνο με ένα καφέ.

Θα μου πεις γιατί στο λέω αυτό; Γιατί ξέρω πως ακόμα κι όταν σε πιέζει ο χρόνος αν είχες έτοιμο ένα γευστικό πρωινό δεν θα το παρέλειπες. Ούτε θα προτιμούσες απλά έναν καφέ.

Και εσύ η ίδια θα γνωρίζεις ότι αυτός δεν είναι και ο πιο σωστός τρόπος να ξεκινήσεις το πρωινό σου και κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα ακούς τη φωνή της μητέρας σου που θα φωνάζει να φας πρωινό και να πάρεις ζακέτα.

Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσουν τα αυγά αλλά δεν τα τρως σχεδόν ποτέ για πρωινό, κυρίως λόγω χρόνου το airfryer και θα σου λύσει τα χέρια αλλά και θα έχεις έτοιμο γρήγορα ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα.

 Το airfryer είναι στην πραγματικότητα μία φριτέζα που δεν χρησιμοποιεί λάδι, αλλά έχει το εφέ του τηγανίσματος χωρίς τα αρνητικά του.

Η διαδικασία μαγειρέματος βασίζεται σε έναν μηχανισμό που ονομάζεται τεχνολογία rapid air, στον οποίο ένα θερμαντικό εξάρτημα στο επάνω μέρος της συσκευής εκπέμπει θερμότητα προς τα κάτω, ενώ ένας ανεμιστήρας βοηθά τον αέρα να κυκλοφορεί γρήγορα γύρω και εσωτερικά από το φαγητό για να το θερμάνει ομοιόμορφα και να το μαγειρέψει από όλες τις γωνίες.

Ο αεροστεγής, συμπαγής σχεδιασμός των φριτέζων αέρα διασφαλίζει ότι όλος ο αέρας παραμένει στο θάλαμο ψησίματος και ρέει ενεργά γύρω από το φαγητό, προωθώντας την ένταση και την αποτελεσματικότητα του μαγειρέματος.

Είτε πρόκειται για το πρωινό σου, είτε για άλλο γεύμα αν στοχεύεις σε πιο υγιεινά αλλά και νόστιμα γρήγορα γεύματα τότε το airfryer δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σου.