Ειδικοί στο fitness και μη, όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: Το σημείο του σώματος που γυμνάζεται πιο δύσκολα είναι η κοιλιά. Πολλές διαφορετικές προπονήσεις μπορούν να ωφελήσουν ολόκληρο το σώμα, να το σφίξουν, να το σμιλεύσουν, να το κρατήσουν ενεργό και δυνατό… εκτός από την περιοχή της κοιλιάς, που χρειάζεται ειδική διαχείριση.

Κι ενώ οι ασκήσεις των κοιλιακών μοιάζουν οι πιο δύσκολες απ’ όλες κι αυτό συχνά λειτουργεί αποτρεπτικά στο να τις κάνουμε, υπάρχει μια προπόνηση που ίσως σου αλλάξει γνώμη.

«Θα σας καθοδηγήσω σήμερα σε μια βαθιά προπόνηση πυρήνα, εστιάζοντας στο πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στους μύες του κορμού που βρίσκονται βαθιά, στο πυελικό έδαφος, στους κάτω και άνω κοιλιακούς…σε όλα αυτά τα σημεία», λέει η Lia Bartha, ιδρύτρια του κινήματος Pilates «B The Method» στο σχετικό βίντεο όπου παρουσιάζει μια προπόνηση μόλις 5 λεπτών, που εστιάζει σε κορμό και κοιλιακούς και γυμνάζει χωρίς να σε εξαντλεί.

Γι’ αυτή την προπόνηση, ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι μια μπάλα σταθερότητας.

Η Bartha ξεκινά με μια γρήγορη προθέρμανση, με στόχο να προετοιμάσει τους μύες του κορμού και να δημιουργήσει κινητικότητα στη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια, αφιερώνει περίπου 4 λεπτά στην εξάσκηση αυτών των δύσκολων μυών.

Είναι εύκολο;

Όχι και τόσο. Θα νιώσεις τους κοιλιακούς σου να καίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της σύντομης προπόνησης. Ένα είναι, όμως, το σίγουρο: Όταν τελειώσεις, θα νιώθεις υπέροχα.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάτα το play στο παρακάτω βίντεο για να ξεκινήσεις: