Μετά από πολλές συμμετοχές σε πολύ δημοφιλείς ταινίες, ο Channing Tatum αποφάσισε να ανακαλύψει κι ένα νέο κομμάτι των ταινιών, αυτό της σκηνοθεσίας. Φυσικά, όντας και ο ίδιος dog lover σε όλη την διάρκεια της ζωής του, το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έχει να κάνει με την ιδιαίτερη σχέση ενός πρώην στρατιώτη με ένα στρατιωτικό σκυλί.

Η νέα ταινία Dog του Channing Tatum είναι μία buddy κωμωδία με πολλά ευτράπελα

Ο Briggs, πρώην στρατιώτης της Αμερικής, επισκέπτεται μία στρατιωτική βάση στην οποία παλιότερα μπαινόβγαινε συχνά. Ωστόσο, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις εκεί έχουν αλλάξει και δεν τον αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, για να κερδίσει ξανά το σεβασμό και να ανέβει στα μάτια όσων βρίσκονται εκεί, είναι διατεθειμένος να κάνει το οτιδήποτε. Του αναθέτουν έτσι να οδηγήσει ένα στρατιωτικό σκυλί, τη Lulu, στην κηδεία του πρώην “αφεντικού” της.

Όπως είναι αναμενόμενο, στην αρχή τα πράγματα δεν πάνε καλά στη μεταξύ τους συμβίωση. Η Lulu φαίνεται αρκετά φοβισμένη και αγριεμένη και δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τη συντροφιά του Briggs. Οι δυο τους ξεκινούν αυτό το μεγάλο ταξίδι στο οποίο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ο Briggs σταδιακά αντιλαμβάνεται γιατί η Lulu αντιδρά έτσι κι έτσι η Lulu ξεκινά να χαλαρώνει τις άμυνες της. Ανάμεσα τους δημιουργείται μία σπουδαία φιλία, μέσω της οποίας τόσο ο Briggs όσο και η Lulu μαθαίνουν πράγματα για τον εαυτό τους και για τους άλλους.

Ο Channing Tatum θέλησε να δημιουργήσει μία ταινία για να τιμήσει τη μνήμη της σκυλίτσας που έχασε το 2018 

Η ιστορία της ταινίας δεν βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αληθινή ιστορία, ωστόσο το όνομα Lulu ήταν το όνομα που είχε δώσει στη σκυλίτσα του ο Channing Tatum. Η Lulu ήταν η καλύτερη του φίλη για πολλά χρόνια, όταν τελικά χρειάστηκε να την αποχαιρετίσει λόγω ασθενείας το 2018. Ένα χρόνο περίπου αργότερα ήταν ήδη συζητήσεις για την πρώτη του ταινία εμπνευσμένη από τη σχέση του με τη Lulu. Τώρα, λοιπόν, που γνωρίζουμε και το ιδιαίτερο background, θα είναι πολύ δύσκολο να μη συγκινηθούμε βλέποντας την ιστορία να ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη.