Όσο κι αν αγαπάς τη μαγειρική μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να αφιερώσεις χρόνο για να μαγειρέψεις.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιήσεις την ταλαιπωρία και να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα. Ακολουθούν 5 μαγειρικές συμβουλές που θα σου εξοικονομήσουν χρόνο και άγχος.

Πώς να κάνεις εύκολα πάστα σκόρδου

Ένα παλιό και κλασικό κόλπο. Μία διαδικασία που διαρκεί συνολικά 2 δευτερόλεπτα. Πάρε τη σκελίδα σκόρδου και χρησιμοποίησε την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού για να την πιέσεις πάνω σε έναν πάγκο. Θα πρέπει να πιέσεις απαλά μέχρι που θα ακούσεις ένα απαλό σπάσιμο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφλουδίσεις εύκολα το σκόρδο.

Στη συνέχεια ψιλόκοψε τη σκελίδα και πέρασε λοξά το μαχαίρι σου πάνω από το ψιλοκομμένο σκόρδο. Θα σχηματιστεί αμέσως μια πάστα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο σκόρδο και έχεις αμέσως μία γευστική πάστα σκόρδου για το φαγητό σου χωρίς να λερώνεις επιπλέον εργαλεία.

Πώς να ψιλοκόψεις ντομάτα χωρίς να λερώσεις όλο τον πάγκο

Το κόψιμο της ντομάτας μπορεί να γίνει μεγάλος μπελάς αφού οι σπόροι και οι χυμοί της ξεπετάγονται από παντού.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εκτονώσεις την πίεση της ντομάτας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να κάνεις με το μαχαίρι σου μια μικρή σχισμή πριν κόψεις εντελώς την ντομάτα. Τώρα μπορείς να αδειάσεις στον νεροχύτη τον χυμό και τους σπόρους και να κόψεις την ντομάτα σου στον πάγκο με την ησυχία σου.

Πώς να φτιάξεις αυγό ποσέ

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί σε ένα εστιατόριο πώς είναι αυτό το αυγό ποσέ τόσο τέλειο.

Αρχικά, πάρε μια μικρή κατσαρόλα και βράσε το νερό σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε μόνο μια βράση. Πρόσεξε να μην είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία, διαφορετικά το αυγό θα καεί. Όταν το νερό βράζει, πρόσθεσε λίγο λευκό ξύδι.

Απόσυρε από τη θερμοκρασία και ανακάτεψε προσεκτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια δίνη. Αυτό το κομμάτι είναι το πιο δύσκολο. Μόλις βρεις τον ρυθμό σου ρίξε γρήγορα το αυγό στο κέντρο. Παρακολούθησέ το καθώς περιστρέφεται και στροβιλίζεται και ταυτόχρονα μαγειρεύεται, σε αυτό το τέλειο σχήμα μπάλας. Καθώς η δίνη υποχωρεί, θα σου μείνει ένα τέλεια στρογγυλό και καλά ψημένο αυγό ποσέ.

Πώς να καθαρίσεις το ρόδι

Το να βγάλεις τους σπόρους από ένα ​​ρόδι είναι σίγουρα μια δύσκολη δουλειά. Αλλά αν βυθίσεις τα κομμένα μέρη του ροδιού σε νερό αρκεί μόνο να κάνεις μερικές κινήσεις σαν να κάνεις μασάζ και οι σπόροι θα επιπλεύσουν αμέσως χωρίς να γίνεις χάλια ή να διαλύσεις μεγάλο μέρος του φρούτου.

Πώς να φτιάξεις ένα κέικ μέσα σε 5 λεπτά

Το ξέρεις ήδη. Το να ψήσεις ένα ατομικό κέικ σε μία κούπα θα ελέγξει αρκετά και τη δίαιτά σου αφού δεν θα υπάρχει επιπλέον διαθέσιμο κέικ στο σπίτι. Πάρε ένα φλιτζάνι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και δες πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα κέικ για μία απογευματινή λιγούρα.