Όταν ακούς τη λέξη draping, το μυαλό σου δεν πάει σίγουρα στο μακιγιάζ. Κι όμως το blush draping η νέα beauty τάση – εμμονή των beauty addicts είναι μια τεχνική που μας βοηθά να ”διαμορφώσουμε” το ρουζ κάτω από τα μάτια και στα μήλα, όπως ίσως θα κάναμε και με το κλασικό contouring, που δεν είναι πλέον τόσο must.

H makeup artist των celebrities, Bethany Brill, σε δηλώσεις της στο The Fashion Spot τονίζει πως η τεχνική βασίζεται στη χρήση διαφορετικών αποχρώσεων και υφών ρουζ, ώστε να αναδειχθούν τα κόκαλα των μήλων του προσώπου και φυσικά να τονιστούν με χρώμα. Η Global Executive Director του brand Stila, προτιμά τις λείες και απαλές υφές που θα δώσουν λάμψη στο blush draping.

Loreal Spring 2018

Αν αυτή η διαδικασία σου φαίνεται πολύ έντονη για contouring, οι experts μας καθησυχάζουν, συμβουλεύοντας να το τολμήσουμε, διότι κάθε μακιγιάζ με κάποιον τρόπο περιέχει ένα στοιχείο του contouring. Επίσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αποχρώσεις ρουζ που ταιριάζουν στα δικά σου χρώματα. Όπως λοιπόν χρησιμοποιούμε άλλα προϊόντα για να τονίσουμε ή να περιορίσουμε την όψη κάποιων σημείων, έτσι κι εδώ, χρησιμοποιούμε το ρουζ για να ”διαμορφώσουμε” την περιοχή κάτω απ τα μάτια, με τη διαφορά ότι προσθέτουμε χρώμα.

Valentino Spring 2018

Αν αυτή η τάση σου κέντρισε το ενδιαφέρον, μπορείς να την κάνεις πράξη και να δημιουργήσεις ένα αποτέλεσμα like a pro! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα σωστά βήματα για μια άψογη τεχνική. Η Brill επιμένει στο να ξεκινάμε με 3 διαφορετικές αποχρώσεις ρουζ σε powder μορφή και να τις τοποθετούμε σε όλη την περιοχή των μήλων. Έτσι θα δημιουργήσουμε μια ομοιομορφία στα χρώματα και θα μπορέσουμε να «χτίσουμε» πιο εύκολα προς τα πάνω. Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε ένα πιο έντονο ρουζ σε μορφή gel ή cream, κυρίως στο σημείο των μήλων που είναι πιο πάνω, δηλαδή στο κόκαλο που βρίσκεται κάτω από τα μάτια. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε το κατάλληλο glow στα κυριότερα σημεία. Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ποσότητα cream ρουζ στη μύτη και στα κόκαλα των φρυδιών για μια πιο natural πινελιά.

Για το τέλος πρέπει να πούμε ότι το μυστικό για το τέλειο αποτέλεσμα είναι η χρήση λεπτών υφών που θα βοηθήσουν στο ομοιόμορφο χτίσιμο και δεν θα σε ταλαιπωρήσουν αν κάνεις κάποιο λάθος και χρειαστεί να “σβήσεις” κάτι.

Διάβασε επίσης: Όλα όσα θα χρειαστείς για το τέλειο no-makeup makeup
featured image: preview.ph