Το contouring αλλάζει τo 2018. Οι γραμμές γίνονται πιο απαλές, πιο φυσικές και το foundation πιο ανάλαφρο. Στόχος είναι το φυσικό αποτέλεσμα και η πιο υπέροχα λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Σαν αυθεντικές beauty addicts, έχουμε 4 συμβουλές για να πετύχεις το πιο φυσικό μακιγιάζ και φυσικά το πιο ανάλαφρο contouring.

#1 Τέλεια επιδερμίδα

Το πιο σημαντικό βήμα σε κάθε μακιγιάζ είναι η βάση. Μια υγιής και λαμπερή επιδερμίδα θα αναδείξει καλύτερα το μακιγιάζ σου και ειδικά το contouring. Μην ξεχνάς τον καθημερινό καθαρισμό, τη ενυδάτωση και φυσικά, το ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς – ΟΧΙ δεν θα βαρεθούμε ποτέ να σου μιλάμε για το ντεμακιγιάζ γιατί ΝΑΙ, είναι απίστευτα σημαντικό.

#2 Βρες το σωστό foundation

Προσπάθησε να αποφύγεις τις πολλές και βαριές στρώσεις μακιγιάζ στο δέρμα σου. Όσο πιο ελαφρύ το foundation που θα χρησιμοποιήσεις, τόσο το καλύτερο. Ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, στόχος σου πρέπει να είναι το όλο και πιο φυσικό και ανάλαφρο αποτέλεσμα. Ένα ελαφρύ contouring πάνω από το foundation και είσαι έτοιμη! Δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσεις finishing powder. Κάποιες φορές, λίγη φυσική γυαλάδα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

#3 Μην ξεχνάς το concealer

Διακριτικοί μαύροι κύκλοι και ελάχιστες ατέλειες; Για τις μέρες που δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο, το concealer μπορεί να γίνει πραγματικός σύμμαχος. Λίγη ποσότητα κάτω από τα μάτια και στα σημεία που θέλεις να φωτίσεις ή να διορθώσεις και τέλος.

#4 Κάνε σωστό contouring

Contouring με πούδρα ή υγρό; Σε ψυχρές ή πιο θερμές αποχρώσεις; Κάθε χρόνο οι επιλογές (και οι τεχνικές!) γίνονται όλο και πιο πολλές… Βρες αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο του δέρματός σου αλλά και στο χρώμα της επιδερμίδας σου για να πετύχεις το πιο φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα που δε θα δείχνει «ξένο» πάνω σου.

featured image: people.com