Πόσες και πόσες φορές έχεις κάνει λάθος στην επιλογή των προϊόντων μακιγιάζ λόγω του ότι έλαβες υπόψη σου την απόχρωση του δέρματος σου; Αυτό συμβαίνει συχνά με την επιλογή του ρουζ μας. Ας δούμε λοιπόν πώς θα επιλέξουμε εύκολα το ρουζ μας, πάντα σύμφωνα με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας μας.

Ωχρή επιδερμίδα με κόκκινους υποτόνους (ερυθρότητα)

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα απαλό ροζ που θα προσδώσει στο δέρμα σου μια φυσικότητα. Απόφυγε τους πολύ ζεστούς τόνους γιατί μπορεί να τονίσουν την ερυθρότητα του δέρματος σου.

Ωχρή επιδερμίδα με σκούρα μάτια

Αν το δέρμα σου είναι χλωμό ενώ τα μάτια σου έχουν σκούρο χρώμα, τότε σου προτείνουμε ένα προϊόν σε ροδακινί τόνους. Έτσι με μια πιο peachy πινελιά θα καταφέρεις μια ισορροπία στην αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα σε ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρα καστανά ή μαύρα μάτια.

Medium απόχρωση επιδερμίδας με σκούρα μαλλιά

Τα κορίτσια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία θεωρούνται και τα πιο τυχερά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι καστανές –  σε επιδερμίδα και χρώμα μαλλιών- έχουν πιο πολλές επιλογές στα χρώματα του ρουζ, διότι το δέρμα τους ταιριάζει με μεγάλη γκάμα αποχρώσεων. Είναι λοιπόν πιο εύκολο να πειραματιστείς δοκιμάζοντας προϊόντα από pinky μέχρι bronze τόνους.

thumbnail_milani-rose-blushes

Κίτρινοι υποτόνοι

Οι γυναίκες που έχουν κίτρινους υποτόνους στο δέρμα θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσουν ένα ρουζ σε απαλή ροζ απόχρωση. Αυτό με τη σειρά του θα δώσει μια όψη υγείας και μια φυσική ζωντάνια στο δέρμα.

Golden απόχρωση

Αν ταυτίζεσαι με αυτή την κατηγορία τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις ένα προϊόν σε peachy απόχρωση. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να φαίνεται ακόμα πιο φυσικόκαι θα δώσει μια αίσθηση sunkissed επιδερμίδας.

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σου είναι σοκολατί τότε μπορείς να πειραματιστείς με πιο έντονες αποχρώσεις. Δοκίμασε αποχρώσεις του φούξια, του έντονου πορτοκαλί αλλά και του bronze. Έτσι θα τονίσεις τα χαρακτηριστικά και θα αναδείξεις το πρόσωπό σου.

Πολύ σκούρο δέρμα

Στην περίπτωση που το δέρμα σου είναι πολύ σκούρο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν σε κόκκινους τόνους. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να δημιουργήσεις μια αντίθεση και να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου.