Όσο διανύουμε την άνοιξη, σχεδόν όλοι έχουμε μια αυστηρή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και τα ντουλάπια με προϊόντα ομορφιάς, ξεχειλίζουν από ορούς, ενυδατικές κρέμες, μάσκες προσώπου και όλα τα συναφή. Η σημασία του να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο και προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης είναι σημαντικό – γιατί λοιπόν να το αγνοείς για το υπόλοιπο σώμα σου;

Το πρόσωπο και ο λαιμός αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,5% και το 2% της συνολικής επιφάνειας του σώματός μας – πράγμα που σημαίνει ότι παραμελούμε ένα μεγάλο μέρος του δέρματος που έχει παρόμοιες – αν όχι ίδιες – ανάγκες, με αυτές του προσώπου και του λαιμού. Έτσι, ίσως αναρωτιέσαι: Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια ρουτίνα φροντίδας σώματος; Μήπως πρέπει να αντιμετωπίζεις διαφορετικά το δέρμα του σώματός σου; Χρειάζεσαι μια ρουτίνα πολλών βημάτων; Η απάντηση είναι και ναι… και όχι.

«Είναι τόσο σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το δέρμα του σώματός μας, με τον ίδιο τρόπο όπως το δέρμα του προσώπου μας», λέει η συνιδρύτρια της NUDESKIN, Dr. Ally Frankel. «Παρόλο που το δέρμα στο σώμα μας είναι πιο παχύ από το πρόσωπό μας, εξακολουθεί να είναι ευάλωτο σε ξεσπάσματα, υπερμελάγχρωση, γήρανση και βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αν δεν καθαρίζουμε, δεν κάνουμε απολέπιση, δεν τονώνουμε και δεν ενυδατώνουμε το σώμα μας με συνέπεια καθώς μεγαλώνουμε, σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε ένα, αν όχι όλα αυτά τα προβλήματα».

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για τη φροντίδα του σώματος, αλλά η προσθήκη νέων προϊόντων και μιας νέας ρουτίνας μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις μια ρουτίνα περιποίησης για το σώμα σου, καθώς και μια ανάλυση των προϊόντων και των συστατικών που είναι απαραίτητα για λαμπερή όψη όλο το χρόνο.

Ενυδατικές κρέμες και λοσιόν

Η βάση κάθε φροντίδας του δέρματος, είναι η διατήρηση της ενυδάτωσης του. Από την αποφυγή ξηρών σημείων και φαγούρας έως τη διατήρηση του δέρματος μαλακού στην αφή, η ενυδατική κρέμα παίζει βασικό ρόλο στη φροντίδα του σώματος. Ο ευκολότερος τρόπος για να το εντάξεις στη ρουτίνα σου είναι να το εφαρμόσεις αμέσως μετά το ντους, καθώς «οι πόροι είναι ανοιχτοί από τη ζεστασιά του νερού, γεγονός που θα βοηθήσει την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί γρήγορα», λέει η διάσημη makeup artist Sarah Egan.

Οροί και έλαια

Όταν πρόκειται για την περιποίηση του σώματος, όλα αφορούν όπως είπαμε την ενυδάτωση! «Το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια και το βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά συστατικά που πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα για το σώμα», λέει η Egan. Όταν ψωνίζεις ορούς, έλαια και άλλα προϊόντα, βεβαιώσου ότι περιλαμβάνουν αυτά τα συστατικά, για να βοηθήσουν να κλειδώσεις την υγρασία και να προωθήσεις το λαμπερό, λείο και σφριγηλό δέρμα σε όλο το σώμα.

Προϊόντα κατά της ακμής

Ακριβώς όπως και στο πρόσωπό, οι πόροι στην πλάτη και το στήθος, μπορούν να φράξουν και να ερεθιστούν, προκαλώντας ενοχλητικά σπυράκια και εξάρσεις. Αν είσαι επιρρεπής στην ακμή του σώματος, γνωρίζεις ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολη από την ακμή του προσώπου, καθώς το δέρμα είναι λιγότερο ευαίσθητο στην πλάτη και το στήθος. Αν και δεν μπορείς να θεραπεύσεις την ακμή σε μια νύχτα, υπάρχουν διάφορα προϊόντα περιποίησης που έχουν εγκριθεί από ειδικούς και θα ανακουφίσουν τις εξάρσεις στο μέλλον. Και να θυμάσαι, η συνέπεια είναι πάντα το κλειδί. Για να δεις τα βέλτιστα αποτελέσματα, ειδικά όταν πρόκειται για την εξάλειψη της ακμής, φρόντισε να δοκιμάσεις τη νέα θεραπεία περιποίησης της επιδερμίδας σου για τουλάχιστον τρεις μήνες κάθε φορά.

Απολεπιστικά

Η χρήση φυσικών απολεπιστικών στο σώμα, είναι ένα βασικό βήμα σε μια ρουτίνα περιποίησης του σώματος, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των ξεσπασμάτων, στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου και ακόμη και στο να βοηθήσεις τους ορούς και τις ενυδατικές σου κρέμες να λειτουργήσουν πολύ καλύτερα.

Η Dr. Frankel συνιστά την ενσωμάτωση ενζύμων και οξέων στη ρουτίνα σου για να κάνεις απαλή απολέπιση χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματος και να εστιάζεις στα προβληματικά σημεία όπου μπορεί να είσαι επιρρεπής σε υπερμελάγχρωση, ενσφηνωμένες τρίχες ή παχύτερο δέρμα.