Τα κέικ -τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά- τα αγαπάμε γιατί μπορείς να τα απολαύσεις ως πρωινό, να συνοδεύσουν τον καφέ σου και φυσικά να αποτελέσουν το τέλειο ορεκτικό για ένα πάρτι ή δείπνο. Αυτό το υγρό και μαλακό κέικ πιπεριάς από το sweetandsaltyfeelings.com είναι η συνταγή για κέικ που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι αφού μπορείς να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

Μπορείς επίσης να το φτιάξεις και σε θήκες για μάφινς και φυσικά εάν δεν σου αρέσει η πιπεριά να βάλεις τα υλικά που προτιμάς, όπως μπέικον, ελιά ή φέτα.

Υλικά για 6-8 μερίδες:

  • 240 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300 γραμμάρια τυριά που λιώνουν
  • 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 2-3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ (ή στο μπολ του μίξερ) πρόσθεσε τα αυγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και χτύπησέ τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλύνε και κόψε τις πιπεριές πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους. Πρόσθεσε τις πιπεριές στο μείγμα, το τριμμένο τυρί και το πιπέρι. Σταδιακά πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια μακρόστενη φόρμα 10×30 εκατοστά. Άδειασε το μείγμα στην φόρμα. Ψήσε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσει. Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα. Κόψε σε φέτες με πριονωτό μαχαίρι και σέρβιρε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τρουφάκια με φιστίκι Αιγίνης