Αν και ανήκει στα Δωδεκάνησα, η Αστυπάλαια είναι ένα νησί με πολλές επιρροές από τις Κυκλάδες. Συχνά, αποκαλείται η «Πεταλούδα του Αιγαίου», ενώ αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά της χώρας μας.

Αν ψάχνεις ένα νησί που να συνδυάζει όμορφες παραλίες, ηρεμία, φοβερό φαγητό και μια δόση διασκέδασης, τότε πρέπει να επισκεφτείς την Αστυπάλαια. Ένα μέρος που ξεχειλίζει από εικόνες και αισθήσεις, ένα νησί που έχει παραμείνει αγνό στο πέρασμα των χρόνων και υπόσχεται να σε αφοπλίσει με τη γνήσια ομορφιά του.

Θέλεις να τη γνωρίσεις καλύτερα; Τότε συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο, καθώς η Βικτωρία, ιδιοκτήτρια του Temperamento Concept Store, και ο Γαβριήλ, θα σου δώσουν κατατοπιστικές οδηγίες για την όμορφη Αστυπάλαια.

Τop παραλίες

Ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες του νησιού, η παραλία Τζανάκι, οι Βάτσες, οι Πλάκες και το Μπλε λιμανάκι ξεχωρίζουν. Ακόμη, η εκδρομή με καΐκι στην Κουνούπα, στον Κουτσομύτη, στον Κόκκινο Γκρεμό και στον Άγιο Φωκά, είναι εκπληκτική εμπειρία. Φοβερά είναι και στον Άγιο Ιωάννη, ωστόσο η πρόσβαση εκεί γίνεται κυρίως με ιδιωτικό σκάφος-βάρκα.

Ταβέρνες για να γευτείς την τοπική κουζίνα  

Αν επισκεφτείς την Αστυπάλαια, το μόνο σίγουρο είναι θα φας πολύ καλά, αφού το νησί βρίθει από όμορφες και ποιοτικές ταβέρνες. Η ταβέρνα «Αλμύρα», ο «Κροκόδειλος», το «Αντίκαστρο», η «Απανεμιά», η ταβέρνα «Καράι» και η «Αργώ», είναι μόνο κάποιες από τις αμέτρητες επιλογές σου.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να την επισκεφτείς

Η καλύτερη περίοδος για επισκεφτείς την Αστυπάλαια, είναι ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος. Λόγω μελτεμιών, καλύτερα να αποφύγεις τον Αύγουστο.

Τι είναι αυτό που κάνει την Αστυπάλαια ξεχωριστή

Το στοιχείο της εξερεύνησης που σου καλλιεργεί αυτό το νησί είναι κάτι μοναδικό. Ακόμη, η γραφική και αμφιθεατρική της Χώρα, το κάστρο, το παλιό Λιμάνι, καθώς και η γενικότερη θετική αύρα που σου εκπέμπει η Αστυπάλαια, είναι κάποια από τα στοιχεία που της προδίδουν κάτι ξεχωριστό.

Πόσες μέρες είναι ιδανικές για να την επισκεφτείς  

Σύμφωνα με τη Βικτώρια και τον Γαβριήλ, μια εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει για να γυρίσεις και να ανακαλύψεις όλο το νησί. Ακόμη, αν έχεις οικογένεια, θα ήταν καλό να γνωρίζεις ότι η Αστυπάλαια ενδείκνυται τόσο για διακοπές με μικρά παιδιά, όσο και για κατοικίδια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @travel_greece