Αλμυρό κέικ μπρόκολου

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που πολλοί το αγαπάνε και αρκετοί το μισούν. Εάν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, απλά αναρωτήσου: Μήπως δεν το έχεις δοκιμάσει με τον σωστό τρόπο; Αυτό το αλμυρό κέικ μπρόκολου από το 2lovecooking  πιθανότατα θα το λατρέψεις και θα είναι η αφορμή να βάλεις στη διατροφή σου αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπρόκολο
  • 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά ολόκληρα και 3 ασπράδια μόνο
  • 1/2 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 κ. γλ. κουρκουμά σκόνη
  • 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο και μερικές ροδέλες για τη διακόσμηση
  • 1 κ.γλ. σουσάμι ασπρο & 1 κ.γλ. μαύρο σουσάμι
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:

Βράζεις τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα αφήνεις στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν. Σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και το αφήνεις να κρυώσει. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάς τα αυγά με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μετά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις. Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα 24 εκ., το λαδώνεις και ρίχνεις λίγο σουσάμι στον πάτο και περιμετρικά. Ρίχνεις το μείγμα και το διακοσμείς με τις ροδέλες κρεμμυδιού. Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου.

featured photo και περισσότερες συνταγές: 2lovecooking
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.