Τα πρώτα ραντεβού δεν χρειάζεται να περιέχουν ποτό και μπαρ. Μπορούν να γίνουν σε ένα περπάτημα ή λίγο τρέξιμο.

Το άγχος, ο ενθουσιασμός, η αγωνία του πρώτου ραντεβού πάντα θα υπάρχει. Κι αυτό γιατί ετοιμάζεσαι να γνωρίσεις κάποιο νέο άτομο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε κάνει να θες να δείξεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αλλάξεις αυτό το εθιμοτυπικό; Τα πρώτα ραντεβού δεν χρειάζεται να γίνονται μόνο σε εστιατόρια, μπαρ ή καφέ. Πώς θα σου φαινόταν να γνώριζες κάποιον  περπατώντας ή τρέχοντας; Δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο fit τύπος που υπάρχει. Αυτό το εναλλακτικό ραντεβού μπορεί να σου δείξει περισσότερα χαρακτηριστικά για τον άλλον από όσο νομίζεις.

Είσαι περισσότερο ο εαυτός σου -και ενδεχομένως και ο partener σου

Κι αυτό γιατί, το περπάτημα ή το τρέξιμο είναι άσκηση. Όσο κι αν θες, δεν μπορείς να προσποιηθείς κάτι “τέλειο” όσο ασκείσαι. Κάποια στιγμή θα αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο. Επιπλέον, ακριβώς επειδή ασκείσαι, απελευθερώνονται ενδορφίνες ή αλλιώς, ορμόνες χαράς και ευεξίας. Όσο λοιπόν, αφήνετε κι οι δύο τους εαυτούς σας πιο χαλαρούς, τόσο πιο ομαλά μπορεί να εξελιχθεί το ραντεβού και τόσο πιο καλά θα γνωριστείτε.

Είναι ένας καλός τρόπος να διακρίνεις πιθανά red flags

Γιατί στο περπάτημα ή στο τρέξιμο; Σε κάποιο μαγαζί δεν θα μπορούσε κανείς να το διακρίνει; Η αλήθεια είναι πως ένα απλό περπάτημα ή τρέξιμο, αφήνει πιο ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά κάποιου. Δεν μπορεί να σε εντυπωσιάσει με το φιλοδώρημα που θα αφήσει ή με το να κρατήσει την πόρτα καθώς μπαίνετε στο μπαρ. Αφήνοντας επομένως στην άκρη, κάποιους παράγοντες που θα επηρέαζαν την κρίση σου, μπορείς να διακρίνεις καλύτερα τον άλλο. Μέσα από τη συζήτηση σε ένα χαλαρό περπάτημα, θα καταλάβεις πιο γρήγορα αν σου ταιριάζει κάποιος παρά με 2-3 ποτήρια κρασί και δυνατή μουσική.

Αποφεύγεις τις άβολες σιωπές ή το αμήχανο κλείσιμο του ραντεβού

Ακόμη κι ένα ήπιο τρέξιμο ή περπάτημα δεν παύουν να είναι γυμναστική. Μη φοβάσαι πως θα υπάρχουν αμήχανα κενά ή σιωπές ανάμεσα στις συζητήσεις σας. Είναι πολύ πιθανό στα διαστήματα εκείνα να προσπαθείτε να ανακτήσετε την αναπνοή σας ή να πιείτε λίγο νερό. Ένα running date επίσης, έχει πιο περιορισμένο χρονικό περιθώριο μέχρι να λήξει. Αν νιώθεις πως δεν υπάρχει τελικά τόση χημεία και έχεις πια ιδρώσει, μπορείς να κλείσεις ευγενικά το ραντεβού επιστρέφοντας για ξεκούραση. Ακόμη κι αν δεν γνωρίσεις το soulmate σου, έχεις κάποια χιλιόμετρα καταγεγραμμένα στο ρολόι σου. 

Όπως καταλαβαίνεις, ένα πρώτο ραντεβού με λίγο περπάτημα ή τρέξιμο έχει αρκετές προοπτικές

Και μπορεί μάλιστα, να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμο και αληθινό, από ένα καλοστημένο σε κάποιο ακριβό εστιατόριο. Ακόμη κι αν είσαι φαν αυτού του είδους, αξίζει να το δοκιμάσεις. Αν κάνεις κάτι διαφορετικά, ίσως έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα.