Το νέο ντοκιμαντέρ “The Secret Love” του Netflix παρουσιάζει τη σχέση ανάμεσα στις αδερφές ψυχές Terry Donahue και Pat Henschel.

Ο αγαπημένος ανιψιός της Terry, Chris Bolan, σκηνοθέτησε την ταινία αφού οι ίδιες του αποκάλυψαν τη μυστικό σχέσης τους. Το ζευγάρι την είχε κρατήσει μυστική από τις οικογένειές του για παραπάνω από έξι δεκαετίες.

Ήταν τόσο ευχάριστη η διαδικασία του να μοιραζόμαστε αυτή την ιστορία που στο τέλος της μέρας λέγαμε “παιδιά πρέπει να σταματήσουμε, το κάνουμε οκτώ ώρες” σχολίασε ο παραγωγός Brendan Mason στο Chicago Tribune.

Πριν όμως κάτσεις να δεις το εν λόγω ντοκιμαντέρ διάβασε λίγα πράγματα για τις ζωές και την όμορφη σχέση των δύο γυναικών.

Το story της σειράς

Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 1947. H Donahue στα 22 της ήταν παίκτρια στην επαγγελματική γυναικεία ομάδα baseball Peoria Redwings. Στις διακοπές της πήγαινε στον Καναδά όπου γνώρισε την 18χρονη τότε Henschel για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τους Times πολύ γρήγορα έγιναν αχώριστες και ταξίδευαν μαζί για τους αγώνες της Donahue.

Πάντοτε φορούσαμε φορέματα και μέικ-απ, όποιος δεν ζούσε μαζί μας δεν θα μπορούσε να ξέρει” αναφέρει η Donahue.

Μετακόμισαν στο Chicago το 1950 για να διατηρήσουν μυστική τη σχέση τους και έμειναν εκεί για δεκαετίες. Το ζευγάρι αποφάσισε να αποκαλυφθεί μόνο μετά από μία σειρά προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένου του Parkinson που εμφάνισε η Donahue. Δυστυχώς, τελικά απεβίωσε στις 14 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 93 ετών.

Έτσι λοιπόν το 2009 το ζευγάρι αποκαλύφθηκε στους συγγενείς και το ντοκιμαντέρ δείχνει τα “ελεύθερα χρόνια” μεταξύ 2013 και 2018. Στην ταινία θα δεις ακόμα τις συζητήσεις που έκαναν για γάμο και την επιστροφή στον Καναδά ώστε να είναι μαζί με τις οικογένειές τους.

Σε συζήτησή στους Times η Henschel είπε ότι η απόκρυψη της σχέση τους είχε γίνει η δεύτερη φύση τους. Όταν ερωτήθηκε για το πως αισθάνθηκε λέγοντας την αλήθεια δήλωσε: “Μπορείς να γίνεις μέρος αυτού που συμβαίνει γύρω σου“.

Από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Ryan Murphy είδες πρόσφατα στο Netflix το εξαιρετικό Hollywood.