Πώς ζητάς τον χώρο σου σε μια σχέση εν μέσω πανδημίας;

Πώς διεκδικείς τον χώρο σου σε μια σχέση εν μέσω πανδημίας;

Ποιος μίλησε για δύσκολα task στις ερωτικές σχέσεις;

Η καραντίνα και η συνολική προσπάθεια για προστασία από τον κορωνοϊό με τον σύντροφό σου μπορεί να είναι μια μαγική περίοδος για τη σχέση σας. Όλος ο χρόνος που μπορείτε να περάσετε μαζί κυριολεκτικά μπορεί να κάνει πολύ καλό στον βαθμό και την ποιότητα του δεσίματός σας. Σε αυτή τη φάση, το ότι είστε πολύ κοντά είναι δεδομένο, τα πλεονεκτήματα αυταπόδεικτα και τα νεύρα αναπόφευκτα.

Δεν είσαι απλά με τον σύντροφό σου περισσότερες ώρες από πριν, αλλά εν μέσω ενός γενικότερου άγχους που αφορά την υγεία. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που προκαλεί η τριβή στην πράξη. Ειδικά όταν έχεις να ασχοληθείς και με έναν αόρατο εχθρό εκεί έξω. Έτσι είναι απόλυτα λογικό να θέλεις λίγο χώρο. Μια πραγματική επαφή με τον εαυτό σου και μόνο.

Σύμφωνα με τη relationship expert, Shamyra Howard, και όσα είπε στο Elite Daily, το να ζητήσεις χώρο στη σχέση σου μπορεί να διεγείρει αισθήματα ενοχής, ντροπής και ανασφάλειας. Ωστόσο το να το κάνεις είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Ακόμα και αν σε κάνει να νιώσεις άβολα στην αρχή, στο τέλος θα είσαι πραγματικά χαρούμενη για αυτή την κίνηση.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι το εξής: δεν έχουν όλοι ανάγκη από χώρο. Αυτή είναι μια αλήθεια την οποία ίσως κληθείς να αντιμετωπίσεις, όταν ο σύντροφός σου σού πει πως εκείνος θέλει περισσότερο "μαζί". Σύμφωνα με την ψυχολόγο Shena Young: Η ιστορία έχει δείξει πως το να ζητήσει κανείς χώρο από τον σύντροφό του μπορεί να προκαλέσει χειριστικές συμπεριφορές. Και γενικότερα τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως αυτό το αίτημα σε κάποιους μεταφράζεται ως απόρριψη. Αυτό οδηγεί στο να "κρέμονται" ακόμα περισσότερο από πριν στο άτομο με το οποίο έχουν σχέση.

Πώς μπορείς να ζητήσεις χώρο χωρίς να πληγώσεις τον σύντροφό σου;

Δώσε έμφαση στο ότι χρειάζεσαι τον χρόνο σου να φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Ξεκαθάρισε πως δεν έχεις νεύρα ή οποιοδήποτε κάτι μαζί του και πως αυτό δε σημαίνει πως τον αγαπάς λιγότερο. Αυτά μπορεί να σου φαίνονται ως δεδομένα φακτς, αλλά για κάποιο άτομο είναι απαραίτητο να το ακούσουν για να αντιληφθούν πως σε βάθος όλα πάνε πραγματικά ΟΚ.

Επιπλέον, με δεδομένο πως όσο πιο ευτυχισμένα είναι δυο άτομα σε ατομικό επίπεδο, τόσο πιο υγιής είναι μια σχέση, εξήγησε του πως αυτό θα κάνει καλό και στους δυο σας. Το να παίρνετε λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλο, είναι ιδανικό για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Καθώς έτσι θα διατηρήσετε την έννοια της ατομικότητας στη σχέση σας.

Βρείτε έναν τρόπο επικοινωνίας αυτό το διάστημα

Το να έχετε χώρο μένοντας στο ίδιο σπίτι, είναι πιθανό να αποδειχτεί πρόκληση. Για αυτό θα ήταν καλύτερο το να βρείτε έναν τρόπο για να το κάνετε να 'δουλέψει'. Μπορείτε να τσεκάρετε ο ένας τον άλλο δύο φορές τη μέρα ή να δίνετε μια ενημέρωση για το πώς σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας. Ακόμα και αν πρόκειται για μια 20λεπτη βόλτα στην παραλία.

Όσο για το τι μπορείς να κάνεις με τον χώρο σου εσύ προσωπικά; Πρακτικά, τα πάντα. Μπορείς να ξεκινήσεις μια σειρά, να διαλογιστείς χωρίς διακοπές και ενοχλήσεις, να αυτοϊκανοποιηθείς, να ακούσεις μουσική, να πας βόλτα με το ποδήλατο, να κάνεις FaceTime με φίλους.

Μέσα σε όλο αυτό το 'αφιέρωμα' στο self-time, βρες και λίγο χρόνο για τον σύντροφό σου. Πάρτε και οι δυο την απόφαση να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί μέσα στη μέρα, ακόμα κι αν αυτός είναι σεξ ή ένα επεισόδιο από μια σειρά που αγαπάτε εξίσου.

Η συζήτηση του να ζητάς χρόνο μπορεί να είναι άβολη, αλλά στο τέλος της μέρας, θα ευχαριστήσεις τον εαυτό σου που τόλμησες να το κάνεις αίτημα. Και το πιο πιθανό είναι πως θα ευχαριστήσει και ο σύντροφός σου, όσο και αν ήταν αντίθετος στην αρχή.

featured image: Elite Daily
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.