Όσο σωτήρια συσκευή κι αν είναι το πλυντήριο πιάτων, δεν χρησιμοποιείται για τα ΠΑΝΤΑ!

Σου παρουσιάζουμε τα 8 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να τοποθετήσεις μέσα σε αυτή.

1.Οτιδήποτε είναι από ξύλο

Μπορεί αυτά τα υπέροχα ξύλινα μπολ για σαλάτα να πλένονται εκπληκτικά στο πλυντήριο αλλά όσο παίζεις με την τύχη σου, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα σε προδώσει και θα τα βρεις σπασμένα. Κινήσου με ασφάλεια και πλύνε στο χέρι τα ξύλα κοπής, τα σκεύη που έχουν ξύλινες χειρολαβές κι οτιδήποτε άλλο αποτελείται από ξύλο, ώστε να είσαι σίγουρη πως θα διατηρηθούν στην αρχική τους κατάσταση.

2. Τα κρύσταλλα

Νομίζω δεν χρειάζεται κι ιδιαίτερη εξήγηση στο ότι πρέπει όλα τα αντικείμενα από κρύσταλλο να πλένονται στο χέρι. Αν δεν θες να δεις τα πολύτιμα και πανάκριβα ποτήρια σου να σπάνε, ακολούθησε τη συμβουλή μας χωρίς δεύτερη σκέψη!

3. Τα σιδερένια τηγάνια

Αφού έχεις μαγειρέψει με κόπο και μεράκι το φαγητό σου μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο τηγάνι, είναι κρίμα να το καταστρέψεις βάζοντάς το στο πλυντήριο πιάτων. Για το καθάρισμά του, προτίμησε να το τρίψεις με αλάτι kosher και στη συνέχεια να το στεγνώσεις κοντά σε μία σόμπα ώστε να αποφευχθεί η σκουριά.

PureWow

4. Τον τρίφτη τυριού

Όπως όλοι ξέρουμε, το τριμμένο τυρί κάνει πιο νόστιμο το φαγητό μας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θέλουμε ο τρίφτης μας να μένει συνεχώς με υπολείμματα από παρμεζάνα ή κίτρινο τυρί. Το πλύσιμό του πρέπει να γίνεται προσεκτικά στο χέρι και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγεται το πλυντήριο πιάτων που δεν θα μπορέσει να απομακρύνει κάθε υπόλειμμα από τις εγκοπές.

5. Τα αντικολλητικά τηγάνια

Αν και πολλές εταιρείας αντικολλητικών τηγανιών επιτρέπουν να τα πλένεις στο πλυντήριο πιάτων, καλό είναι σε κάθε περίπτωση να προσέχουμε περισσότερο τα εν λόγω σκεύη. Είναι πιθανό με το πλύσιμο τους αυτό να χάσουν την αντικολλητική τους ιδιότητα στη στιγμή.

6. Τα χάλκινα σκεύη

Τα χάλκινα τηγάνια ή τις εν λόγω κούπες, καλό είναι να τις πλένεις στο χέρι. Στο πλυντήριο πιάτων, πιθανότατα, να χάσουν την λεία υφή τους και να έχουν ένα πιο τραχύ φινίρισμα.

7. Οι κούπες και τα ποτήρια ταξιδιού

Ακόμη κι αυτά τα σκεύη που θεωρούνται ασφαλή καθώς είναι αλουμινένια και περιβάλλονται από πλαστικό, πρέπει να πλένονται στο χέρι. Η μεγάλη ποσότητα νερού είναι πιθανό να «δεσμευτεί» ανάμεσα στην εξωτερική και την εσωτερική επιφάνεια προκαλώντας μούχλα.

PureWow

8. Οτιδήποτε φέρει πάνω του μία ετικέτα

Εκτός από το γεγονός ότι η μεγάλη ποσότητα σε συνδυασμό με την έντονη πίεση μπορούν να απομακρύνουν την ετικέτα από το σκεύος, είναι πιθανό να μπεις και σε μεγάλα έξοδα. Αν η ετικέτα «κολλήσει» στο φίλτρο του πλυντηρίου, τότε πρέπει ή να το επισκευάσεις με τη βοήθεια ενός ειδικού ή να σκεφτείς να αγοράσεις καινούργιο.

Δες ακόμα5 πράγματα στην κουζίνα σου που αποθηκεύεις με λάθος τρόπο τόσο καιρό


featured photo: unsplash.com