Είναι αυτό το συναίσθημα που μετά από δεκάδες εμπόδια, έχεις σηκώσει τα χέρια ψηλά, πιστεύεις ότι τίποτα πια δε μπορεί να φτιάξει και σίγουρα οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και επιθυμίες έχουν πάει περίπατο. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αυτό είναι όμως και το σημείο που πρέπει να βρεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς και να δεις τη ζωή σου πιο αισιόδοξα με τα τα εξής 7 βήματα.

Πάρε χρόνο να κάνεις τον απολογισμό σου

Μία φορά την εβδομάδα – ή και κάθε μέρα – αφιέρωνε λίγη ώρα και γράψε ποια πράγματα είναι αυτά που σε ευχαρίστησαν την προηγούμενη χρονική περίοδο και ποια αυτά που σε έριξαν ψυχολογικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που σε εμποδίζει από το να είσαι χαρούμενη αλλά και ποιο είναι το κίνητρο για να προχωρήσεις σχεδιάζοντας το μέλλον σου με πιο αισιόδοξο τρόπο. Αν γίνεις εσύ ο life coach του εαυτού σου, τίποτα και κανείς δε θα μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά.

Γνώρισε καινούργιους ανθρώπους

Λένε πως στους αγνώστους ανοιγόμαστε πιο εύκολα και εκμυστηρευόμαστε πράγματα για τη ζωή μας που δε τα ξέρουν ούτε οι καλύτεροι μας φίλοι. Εκεί, λοιπόν, που πίνεις τον καφέ σου ή αναμένεις κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, μπορείς να ξεκινήσεις μία συζήτηση με τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου. Ακόμη και αν δεν πείτε κάτι ουσιαστικό, θα δεις πως η διάθεση σου θα ανανεωθεί.

Δες την καλύτερη πλευρά του καθενός

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης υπόθεσης. Ακόμη και αν κάποιος σε εκνευρίζει, προσπάθησε να δεις τη θετική του πλευρά, αυτό που τον κάνει να ανεβαίνει στα μάτια σου και να μοιάζει λίγο καλύτερος. Θα συνειδητοποιήσεις πως αν αγαπήσεις τους γύρω σου και τους δίνεις ελαφρυντικά όντας λιγότερο αυστηρή, είναι φυσικό επόμενο ότι κάνεις το ίδιο και με τον εαυτό σου. 

Αγάπησε το σώμα σου

Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου ξανά, πρέπει να αρχίσεις από το να αγαπάς το σώμα σου και την εξωτερική σου εμφάνιση γενικά. Αποδέξου τις καμπύλες, την κυτταρίτιδα ή την κοιλίτσα που μπορεί να έχεις και όταν συμβεί αυτό θα δεις πως τελικά το «πρόβλημα» που πίστευες ότι σε καταδιώκει τόσο καιρό ήταν απλά στο μυαλό σου.

Σταμάτησε τις συνήθειες που απεχθάνεσαι

Η ρουτίνα και οι βαρετές συνήθειες είναι αυτές που μας κάνουν να πέφτουμε ψυχολογικά. Σταμάτα να βγαίνεις για καφέ με τους φίλους σου επειδή «πρέπει», να έχεις μία σχέση επειδή «πρέπει» ή να γευματίζεις με την οικογένεια σου τις Κυριακές πάλι επειδή «πρέπει». Βάλε τα «θέλω» και όχι τα «πρέπει» σου σε πρώτο πλάνο και η ζωή σου θα πάρει άλλη τροπή.

Μην προσπαθείς να βοηθήσεις τους πάντες

Πολλές φορές, η προσπάθεια σου να είσαι δίπλα σε άτομα που αγαπάς, να τα στηρίζεις και να τα βοηθάς, σε κάνει να βάζεις σε δεύτερη μοίρα τη δική σου ζωή. Εκτός αυτού, περιμένεις από τους άλλους να σου σταθούν σε μία δύσκολη στιγμή με τον ίδιο τρόπο που έκανες και εσύ. Όταν αυτό δε συμβαίνει όμως, απογοητεύεσαι για τα καλά. Σκέψου πως έχεις συγκεκριμένα ψυχικά αποθέματα και πως αν αυτά τα καταναλώνεις μόνο για τους άλλους, εσύ θα βρίσκεσαι στο 0.

Βάλε στη ζωή σου μόνο θετικούς ανθρώπους

Τους φίλους ή τους συνεργάτες μας τους επιλέγουμε εμείς, για αυτό επιδίωκε να περιβάλλεσαι μόνο από θετικούς ανθρώπους. Από ανθρώπους που θα σου τονίζουν την αισιόδοξη πτυχή της ζωής. Μόνο με αυτούς τους ανθρώπους στο πλάι σου, μπορείς και εσύ να εξελιχθείς!

Και να θυμάσαι πως όταν πιάνεις «πάτο» μπορεί να είναι δύσκολο να σηκωθείς αλλά μόλις τα καταφέρεις, δύσκολα ξαναπέφτεις!

Διάβασε 3 τρόπους να ξεφύγεις από την κακή σου διάθεση.

featured image: elitedaily.com