Είναι κοινό μυστικό ότι πλέον η τηλεόραση δεν έχει το ενδιαφέρον και τη φαντασία που είχε στο παρελθόν. Συνειδητά επιλέγεις να πατήσεις το off και αρνείσαι να συμβιβαστείς. Και καλά κάνεις.

Για να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας να βρεις κάτι να παρακολουθήσεις και επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές, σου προτείνω κάτι λίγο διαφορετικό. Σειρές οι οποίες δεν βασίζονται σε κάποιο μυθιστόρημα ή τη φαντασία ενός σεναριογράφου αλλά σε πραγματικά γεγονότα, πράγμα που τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες, μιας και βλέπεις τα γεγονότα αυτά να ξεδιπλώνονται μπροστά σου.

Manhunt: Unabomber

Netflix

imdb.com
imdb.com

Πρόκειται για την ιστορία του ιδιοφυή (σχιζοφρενή) μαθηματικού, Theodore J. Kaczynski, ο οποίος με το ψευδώνυμο Unabomber για 20 χρόνια σχεδόν, προέβαινε σε βομβιστικές επιθέσεις μέσω φακέλων παγιδευμένων με εκρηκτικά, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους. Ενώ η σειρά επικεντρώνεται στις ενέργειες που έκανε το FBI ακολουθώντας τα ίχνη του, δεν αφήνει εκτός και τις θηριωδίες που διέπραξε. Το καλό με τη σειρά αυτή είναι ότι είναι ξεκάθαρη. Ξέρεις το θέμα, ξέρεις την κατάληξη αλλά για κάποιο λόγο σε κρατάει σε εγρήγορση και με αμείωτο ενδιαφέρον. Στο τέλος μπορεί ο Theodore να κερδίσει τον οίκτο σου αλλά σε όλη τη διάρκεια της σειράς θα σου χαρίσει τρελές εναλλαγές συναισθημάτων.

The Crown

Netflix

popsugar.com
popsugar.com

Η ιστορία είναι γνωστή και αφορά στην πορεία της μακροβιότερης μοναρχίας στον κόσμο, εστιάζοντας σε πτυχές της πορείας της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας που είναι άγνωστες, αλλάζοντάς σου την εικόνα που έχεις για τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Το δυνατό σημείο πέρα από την εκπληκτική μουσική και τα σκηνικά, είναι το πόσο πετυχημένα απεικονίζεται η τέχνη της χειραγώγησης με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δε θα πιστεύεις τις αλλαγές που έρχονται στο The Crown

Waco

Amazon Prime

tracking-board.com
tracking-board.com

Τα 6 επεισόδια της σειράς βασίζονται σε μια από τις πιο δυσνόητες και παρεξηγημένες ιστορίες της Αμερικής. Ο David Koresh, ένας χαρισματικός ιεροκήρυκας με την αντίληψη ότι κατείχε την ιδιότητα του προφήτη, με πολύ κόσμο να τον ακολουθεί προσδοκώντας μια ζωή βγαλμένη από τη Βίβλο, εμπλέκεται σε μια παρεξήγηση με το FBI το 1993, η οποία διήρκεσε 51 μέρες και κόστισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους. Η ιστορία παρουσιάζεται με μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα όπως ο επικεφαλής διαπραγματεύσεων του FBI Gary Noesner και ο επιζήσαντας David Thibodeau.

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson

Netflix

variety.com
variety.com

Αν δεν το έχεις δει, καλό είναι να το κάνεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Η σειρά απεικονίζει το πώς ο ρατσισμός σε συνδυασμό με τον σεξισμό μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη και την ετυμηγορία μιας δίκης.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Hotstar

rollingstone.com
rollingstone.com

Βασισμένο σε βιβλίο της Maureen Orth, όπως μπορείς να καταλάβεις πραγματεύεται τη δολοφονία του Gianni Versace από τον Andrew Cunanan. Δράμα, μόδα, πλούτος, πάθη, δολοφονίες: αυτή η σειρά έχει όλα όσα χρειάζεται για να κρατήσει το ενδιαφέρον σου.

Narcos

Netflix

ratpack.gr
ratpack.gr

Γυρισμένη στην Κολομβία, εξιστορεί την πορεία του γνωστού εμπόρου ναρκωτικών Pablo Escobar, δισεκατομμυριούχου βαρόνου της κοκαΐνης. Είναι μια από τις πολλές παραγωγές που έχουν γυριστεί με επίκεντρο τον Escobar , αλλά πίστεψέ με, αυτή δε θέλεις να τη χάσεις.

Making a Murderer

Netflix

imdb.com
imdb.com

Σειρά ντοκιμαντέρ, το οποίο στην πρώτη του προβολή το 2015, προκάλεσε αίσθηση. Κυρίως γιατί, αντίθετα με τα υπόλοιπα ίδιας θεματολογίας ντοκιμαντέρ, αυτό βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα δολοφονιών. Είναι τόσο πραγματικό και τόσο ανατριχιαστικό που καταλήγει να είναι τόσο καλό. Είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ της επιθυμίας σου να το παρακολουθήσεις και της αίσθησης που σου προκαλεί όταν το βλέπεις που μόνο και μόνο γι’ αυτό αξίζει να το δεις.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 8 σειρές που θα δούμε τους επόμενους μήνες

featured image: deadgoodbooks.co.uk