Η βιωσιμότητα είναι μία έννοια που ακούγεται πολύ τώρα τελευταία και ολοένα και περισσότεροι κλάδοι τείνουν να την ακολουθούν με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, ο ελβετικός οίκος κοσμημάτων Chopard αποφασίζει να πάψει να χρησιμοποιεί χρυσό που δεν προέρχεται από βιώσιμες πηγές.

Ο αγαπημένος οίκος των celebrities, όπως η Rihanna, είναι ο πρώτος στο τομέα του που έλαβε μία τέτοια απόφαση. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, μέχρι τον Ιούλιο του 2018 δεσμεύεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί μόνο 100% ηθικό χρυσό, πιστοποιημένο ότι πληρεί τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα βέλτιστων πρακτικών.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Από τον Ιούλιο ο χρυσός του οίκου θα προέρχεται μόνο από μικρής κλίμακας ορυχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα Fairtrade της Swiss Better Association (SBGA) και από την αλυσίδα επιτήρησης RJC, μέσω της συνεργασίας της Chopard με τα διυλιστήρια που έχουν πιστοποιηθεί με RJC.

Το brand ανέκαθεν υποστήριζε την αξία της βιωσιμότητας καθώς ήδη τουλάχιστον 30 χρόνια ασχολείται ενεργά. Βασικό του project αποτελεί η Green Carpet Collection, που λανσάρει ήδη σε συνεργασία με την Eco Age (συμβουλευτική εταιρεία σχετικά με λύσεις βιωσιμότητας) που βασίζεται στα υψηλότερα ηθικά πρότυπα. Με την εταιρεία πριν πέντε έτη ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα, που φέτος ολοκληρώνεται. Πλέον λοιπόν το luxury house Chopard είναι σε θέση να εφαρμόσει την πρακτική σε όλο το φάσμα του brand με γενικότερο και βασικότερο στόχο την βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

featured image: executive-bulletin.com