Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μία ρουτίνα περιποίησης με την οποία κολλάμε επειδή μας αρέσει και βασικά μας βολεύει. Αν όμως επαναλαμβάνεις τα λάθος βήματα ξανά και ξανά τα οποία σου κοστίζουν μία καθαρή επιδερμίδα; Ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο συνήθη λάθη τα οποία λίγο ή πολύ όλες έχουμε κάνει. Guilty AF.

Πέφτεις για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείς. Το πιο συνηθισμένο λάθος που ΟΛΕΣ έχουμε κάνει μετά από ξενύχτι ή επειδή απλά βαριόσουν. Η μία φορά είναι χαριστική, όταν όμως γίνεται συνήθεια υπάρχει πρόβλημα κάθως το μακιγιάζ σου φράζει τους πόρους και μπορεί να σου προκαλέσει σπυράκια και ερεθισμούς, ενώ μετά από πολλές φορές οι πόροι σου θα φαίνονται μεγαλύτεροι. Σε πείσαμε;

7 λάθη που κάνεις στην skincare ρουτίνα σου και πώς να τα αποφύγεις
doterra.com

Κάνεις υπερβολική απολέπιση. Όσο δελεαστικό και απολαυστικό και να είναι, μακροπρόθεσμα μπορεί να αποβεί επιζήμιο γιατί με το scrub ουσιαστικά αφαιρείς την προστατευτική στοιβάδα που έχει το δέρμα σου. Έτσι εκτίθεται πιο εύκολα σε περιβαλλοντικές τοξίνες και φθορά από τον ήλιο προκαλώντας γήρανση. Κάνε απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ ή όποτε νιώθεις πως το πρόσωπό σου το χρειάζεται. 

Δεν καθαρίζεις το πρόσωπό σου επαρκώς και σωστά. ορεί να είσαι επιμελής στην αφαίρεση του μακιγιάζ, αλλά χρησιμοποιείς το σωστό καθαριστικό για τον δικό σου τύπο δέρματος; Αναζήτησε ένα καθαριστικό που να περιέχει τα σωστά συστατικά για τον δικό σου τύπο και μην ξεχνάς να το καθαρίζεις επιμελώς μετά τo ντεμακιγιάζ, κάθε πρωί και βράδυ.

7 λάθη που κάνεις στην skincare ρουτίνα σου και πώς να τα αποφύγεις
intothegloss.com

Πειράζεις το δέρμα σου. ΣΥ-ΝΕ-ΧΩΣ. Ασυνείδητα ή συνειδητά, λόγω βαρεμάρας ή λόγω συνήθειας το να πειράζεις το δέρμα σου είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να του κάνεις. Σκέψου πόσα μικρόβια μεταφέρεις από τα χέρια σου στο πρόσωπό σου και πόση ζημιά -από σπυράκια μέχρι ΚΑΙ ρυτίδες- μπορείς να του προκαλέσεις. Ίου.

Βάφεσαι με βρώμικα πινέλα. Δεν χρειάζεται να τα πλένεις μετά από κάθε χρήση, απλά να τα πλένεις αρκετά συχνά εάν τα χρησιμοποιείς καθημερινά.

Δεν απλώνεις τα προϊόντα της βασικής σου ρουτίνας με τη σωστή σειρά. Ένα από τα μυστικά για τη μεγιστοποίηση των οφελών των προϊόντων της beauty ρουτίνας σου είναι η εφαρμογή των προϊόντων με τη λεπτόρρευστη υφή πριν από τις παχύρευστες, και πιο κρεμώδεις – ανεξάρτητα από το ποια είναι τα ενεργά συστατικά τους. 

7 λάθη που κάνεις στην skincare ρουτίνα σου και πώς να τα αποφύγεις
thebeautylookbook.com

Τα προϊόντα με την πιο παχύρρευστη μπορούν να εμποδίσουν τα λεπτόρρευστα από το να διεισδύσουν στο δέρμα και να κάνουν τη δουλειά τους. 

Δεν πλένεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου όσο συχνά πρέπει. Οι μαξιλαροθήκες συσσωρεύουν μία πληθώρα από κατάλοιπα από πράγματα όπως το μαλακτικό και έλαια από τα μαλλιά σου που μπορούν να φράξουν τους πόρους στο πρόσωπό σου με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να αλλάζεις τη μαξιλαροθήκη σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερες εάν είσαι πιο επιρρεπής στον να βγάζεις ακμή.

Πλύνε τη σε ζεστό νερό για να σκοτώσεις τα ακάρεα σκόνης που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. 

Δες επίσης: Αυτή είναι η beauty ρουτίνα της Kayla Itsines
featured image: blushmagfit.com