1. Όταν σου λένε «το θέλω έτοιμο… χτες» για κάτι που είναι επείγον. Μπράβο μεγάλε. Ε, ας το ζήταγες προχτές τότε.

17 πράγματα που σου σπάνε τα νεύρα στο γραφείο 2. Εκείνος ο συνάδελφος που δεν τον ξέρεις και τόσο καλά, αλλά τον συναντάς πάντα όταν πας στην τουαλέτα/για καφέ/για διάλειμμα και πρέπει να τον χαιρετάς συνέχεια. Στο τέλος έχεις ξεμείνει από τρόπους να πεις «γεια» που αρχίζετε τα χάκα.

3. Τα meetings που κρατάνε 2 ώρες αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν αντικατασταθεί από ένα mail. Μικρό.

4. Ο συνάδελφος που ζεσταίνει το φαγητό του στον φούρνο μικροκυμάτων τόση ώρα που στο ίδιο διάστημα θα μπορούσε να είχε ψήσει χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.

5. Όταν όλοι απαντάνε σε mail με «reply to all» και γίνεται η χαρά του spam.

6. Όταν σε ζαλίζουν να τελειώσεις κάτι και τελικά, όταν τους το στέλνεις, σου λένε «α άκυρο δε θα γίνει σόρι».

7. Το ότι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όλοι για το αν θέλουμε τα παράθυρα ανοικτά ή κλειστά και για το αν κάνει ζέστη ή κρύο.

8. Ο συνάδελφος που φοράει συνεχώς ακουστικά και δεν ξέρεις αν ακούει μουσική ή αν τα έχει απλά για ξεκάρφωμα.

9. Όταν σε open space γραφείο θα πει κάποιος «παιδιά κάντε ησυχία». Αρχηγέ, το open space έχει βαβούρα, δέξου το και προσπέρνα το. Ή γίνε ο ”από πάνω”.

10. Τα track changes στα word.

11. Το ότι το Outlook δεν σου βγάζει ειδοποίηση για νέα mails αν έχεις φτιάξει κανόνα για να πηγαίνουν κατευθείαν σε φακέλους.

12. Το HR. Γενικά. Σε κάθε δουλειά. Χωρίς λόγο.

13. Όταν σε παίρνουν στο κινητό 2 το μεσημέρι Τετάρτης και σε ρωτάνε «έλα ρε πού είσαι; δουλειά;». Όχι αδερφέ, αποφάσισα να γυρίσω στον θρόνο μου στη Ζαμούντα.

14. Όταν ο προϊστάμενος λέει «κάτι σαν αστείο» και όλοι ξεκαρδίζονται στα γέλια.

15. Όταν κάθε στόρι στο Instagram που αφορά χώρο εργασίας έχει το tag #lovemyjob. Την ίδια στιγμή όλοι μισούμε τις Δευτέρες. Και χαιρόμαστε για τις Παρασκευές. Ρε ποιον κοροϊδεύετε ρε;

16. Το ότι κάθε φορά που έχει κάποιος γενέθλια θα πρέπει να του κάνετε «έκπληξη». Αφού το κάνουμε σε όλους ρε παιδιά γιατί δεν το κάνουμε κανονικά;

17. Όταν περιμένεις στην ουρά το πρωί για να πάρεις τον καφέ σου και ο μπροστινός σου παραγγέλνει καφέδες για ολόκληρο τον όροφο.

featured image: giphy.com