Πολλές φορές συμβαίνει να αισθανόμαστε ανασφάλεια για όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και να δεν ξέρουμε πως να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ο ιός και η πρόσφατη καραντίνα είναι ένα καλό παράδειγμα. Οι υποχρεώσεις και οι αγωνίες πολλές, οι απαιτήσεις μεγάλες και εμείς βρισκόμαστε αιωρούμενοι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα “θέλω” μας που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το επόμενο βήμα και μένουμε ακίνητοι σε καταστάσεις που μας πιέζουν επειδή δεν ξέρουμε προς τα που να πάμε.

Αν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση τότε σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από το σπίτι σου.

Το σπίτι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το πως είναι η ζωή σου. Αν για παράδειγμα, έχεις πολλά περιττά πράγματα αποθηκευμένα, ενδεχομένως να κρατάς ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή σου που δεν χρειάζεσαι. Ξεκίνα από μικρές αλλαγές και θα δεις πως η ζωή σου θα αρχίσει ξαφνικά να κυλάει πιο ομαλά. Εμείς σου προτείνουμε μερικούς τρόπους για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα.

Καθάρισε τα παράθυρα του σπιτιού σου

spiti

Φυσικά και είναι σημαντικό να διατηρείς καθαρό ολόκληρο το σπίτι σου. Ωστόσο, τα παράθυρα έχουν λίγο πιο ιδιαίτερη σημασία. Αφενός, είναι κάτι που δεν καθαρίζεις συχνά οπότε θα σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι φρόντισες λίγο παραπάνω τον χώρο και άρα τον εαυτό σου. Αφετέρου, είναι το μέσο με το οποίο επικοινωνείς με τον έξω κόσμο όταν βρίσκεσαι εντός σπιτιού. Σε ένα συμβολικό επίπεδο λοιπόν λειτουργεί σαν ένα “φίλτρο” που επιτρέπει ή απαγορεύει πράγματα να μπουν στη ζωή σου. Καθάρισε τα ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη και να μπει περισσότερο φως στο σπίτι σου και κατ’ επέκταση στη ζωή σου.

Ξεκαθάρισε τα πράγματα στο σπίτι σου

Όσο πιο πολλά ερεθίσματα έχεις μέσα στο σπίτι σου, τόσο πιο μπερδεμένη θα καταλήγει να είναι η ζωή σου. Μείωσε τα πράγματα σου αφαιρώντας αυτά που δεν χρειάζεσαι. Έτσι, ο χώρος σου θα είναι μόνιμα πιο τακτοποιημένος και η σκέψη σου πιο καθαρή χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα παραπάνω.

Άλλαξε τη θέση των επίπλων στο σπίτι σου

Είναι πολύ αναζωογονητικός τρόπος ανανέωσης και θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Με το να αλλάξεις θέση στα έπιπλά σου, αυτόματα αλλάζεις και το σημείο στο οποίο κάθεσαι. Με λίγα λόγια αλλάζεις θέση στη ζωή σου. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να ξεμπλοκάρουμε από δύσκολες καταστάσεις είναι να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Επιπλέον, αν η διαρρύθμιση του σπιτιού σου στο επιτρέπει, μην περιοριστείς στο να αλλάξεις θέση μόνο στα έπιπλα ενός δωματίου. Άλλαξε θέση στα δωμάτια. Μετέφερε το υπνοδωμάτιο στο σαλόνι και το σαλόνι στην τραπεζαρία.

Αφοσιώσου στην κηπουρική

spiti

Είναι μία πολύ χαλαρωτική διαδικασία γιατί έρχεσαι σε επαφή με τη φύση. Η αποξένωση που βιώνουμε από αυτή μένοντας στην πόλη μας αποσυντονίζει και μερικές φορές χάνουμε την ουσία των πραγμάτων. Φτιάξε τα φυτά σου και δημιούργησε μία μικρή πράσινη όαση που θα χαίρεσαι να φροντίζεις.

Βάψε τους τοίχους

Ειδικά αν το σπίτι σου είναι μικρό και δεν έχεις πολλές επιλογές αλλαγών, αυτή είναι ιδανική λύση. Θα γίνεις πολύ δημιουργική διαλέγοντας χρώματα και μοτίβα για τους τοίχους σου. Παράλληλα, θα αλλάξεις τελείως την αισθητική του σπιτιού σου με πολύ χαμηλό budget. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μιλάμε για μία διαδικασία που θα σε βοηθήσει να κάνεις τις αλλαγές που φοβάσαι να κάνεις σε άλλους τομείς της ζωής σου. Αν αισθάνεσαι ότι έχει έρθει η ώρα να πάρεις μεγάλες αποφάσεις όπως να αλλάξεις καριέρα ή να φύγεις από μία σχέση, αλλά δεν το κάνεις από τον φόβο του τι θα γίνει μετά, το να βάψεις τους τοίχους θα σε βοηθήσει. Είναι μία μικρή αλλαγή που όμως θα έχει αντίκτυπο στη ζωή σου. Αν καταφέρεις να αλλάξεις χρώμα και να μπεις σε μία νέα πραγματικότητα μέσα στο σπίτι σου, θα αισθανθείς πιο έτοιμη να κάνεις το ίδιο και εκτός αυτού.

Επένδυσε σε κεριά

spiti

Μερικά όμορφα κεριά που ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου σου είναι ότι πρέπει για να δημιουργήσουν μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Εκτός του ζεστού πορτοκαλί χρώματος της φλόγας που κατακλύζει το δωμάτιο μπορείς να επιλέξεις κεριά που να έχουν και ένα ωραίο άρωμα. Έτσι μπορείς να κάνεις παράλληλα και αρωματοθεραπεία.

Photos: www.unsplashed.com