Όταν η cult -πια- ταινία του Garry Marshall, Pretty Woman έφτασε στους κινηματογράφους το love story της δεν έμοιαζε με κανένα άλλο από όσα είχε δείξει ο κινηματογράφος μέχρι τότε. Μία ονειροπόλα πόρνη και ένας πλούσιος επιχειρηματίας ζουν μία εβδομάδα μαζί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου και η -άγνωστη τότε- Julia Roberts γίνεται η αγαπημένη όλου του Hollywood

Ο τίτλος της ταινίας άλλαξε στην πορεία

Ο αρχικός τίτλος ήταν 3.000 και αφορούσε το ποσό που πρόσφερε ο Edward για να περάσει την εβδομάδα με τη Vivian.

Η αλλαγή στο τέλος

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο το τέλος της ταινίας ήταν δραματικό. Η νεαρή πόρνη πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών μετά την απόρριψη από τον Edward. Όταν τα στούντιο της Disney ανέλαβαν το έργο, η ιστορία έγινε η ρομαντική κωμωδία που όλοι γνωρίζουμε, με το χαρούμενο τέλος που κάνει επί δεκαετίες τα κορίτσια να ονειροπολούν για τον έναν και μοναδικό.

Η διαλογή ρόλων περιελάμβανε πολλά όχι

Πολλοί ηθοποιοί αρνήθηκαν να παίξουν στην ταινία του Garry Marshall, ο οποίος δεν είχε ακόμη κάνει σημαντικές επιτυχίες μέχρι εκείνη την εποχή. Ο Al Pacino απέρριψε το ρόλο του Edward, ενώ η Michelle Pfeiffer, η Valeria Golino, η Darryl Hannah και η Meg Ryan αρνήθηκαν το ρόλο της Vivian. Τελικά ήταν η νεαρή και σχετικά άγνωστη Julia Roberts που κέρδισε το ρόλο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η αρχή για μία όμορφη φιλία

Όταν η  Roberts φόρεσε τις δερμάτινες μπότες της Vivian Ward, γεννήθηκε ένα νέο αστέρι στο Χόλιγουντ. Aλλά, και η αρχή μίας μακροχρόνιας φιλίας με τον Richard Gere, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του πλούσιου επιχειρηματία Edward. Οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν ξανά μαζί το 1999 στο Runaway Bride (Η νύφη το σκάσε). Για την ιστορία η σκηνή όπου ο Έντουαρντ κλείνει το κόκκινο κουτί του περιδέραιου στα δάχτυλά του Vivian δεν υπήρχε στο σενάριο, αλλά ήταν μία αυθόρμητη κίνηση του Richard Gere, οπότε και το γέλιο της Julia Roberts ήταν επίσης γνήσιο.

photos: imdb.com